banner564

Alo 123 çalışıyor

Çevre Dairesi son dönemlerde yaptığı denetimlerde toplam 80 ceza kesti

Alo 123 çalışıyor
banner598
Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi’nin son dönemde yaptığı denetimlerde çevre kirliliği ile ilgili faaliyetler için toplam 80 ceza kestiği açıklandı.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Çevre Yasası kapsamında Şube Amirlikleri ile bölge birimleri tarafından son dönemde yapılan denetimlerde, ses kirliliği tespit edilen Gazimağusa’da 3, Lefkoşa’da 15, Girne’de toplamda 48; Katı Atık ve Çevre Kirliliği kapsamında Gazimağusa’da 2,Lefkoşa’da 2,Girne’de toplamda 7; Hava Emisyonu denetimlerinde, Gazimağusa’da 2,Lefkoşa’da 8,Girne’de 1, Güzelyurt’ta 5, olmak üzere toplam 16; Atık Su Kirliliği kapsamında Gazimağusa’da 1,Lefkoşa’da 1,Girne’de 6 toplamda 8; Doğal Hayat kapsamında Gazimağusa’da 1 olmak üzere toplamda 80 ceza kesildi.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, temiz bir çevreden kurum veya kuruluşların değil, bütün insanların sorumlu olduğunu ifade ederek, çevrenin gelecek nesillere kirletilmeden, tahrip edilmeden daha da güzelleştirilerek aktarılması gerektiğini vurguladı.
Fikri Ataoğlu, “Amacımız vatandaşlarımıza ceza kesmek değil. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmelerin önlenmesi, tabiatın korunması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesine dikkat çekmektir” ifadesini kullandı.
Alo 123 Çevre Şikayet Hattı’na gelen tüm şikayetlerin Çevre Koruma Dairesi tarafından titizlikle değerlendirilip takip edildiğini söyleyen Ataoğlu, Alo 123 Çevre Şikayet Hattı aranıp şikayet aktarıldıktan sonra konunun ilgili şube tarafından takip edildiğini ve şikayetçiye bilgi verildiğini söyledi.
Ataoğlu, ceza kesilmesi gereken durumlarda ise şikayetçinin mahkemede şahitlik yapması gerektiğini bildirdi ve bu noktada şikayetlerin sonuçlandırılması aşamasında halka büyük sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473