banner564

Altınfincan: “Tüm davaları kabul ediyorum”

4 akademisyenin ölümüyle sonuçlanan kazanın sanığı Çiğdem Altınfincan savunmasını, avukatı aracılığıyla değiştirdi

Altınfincan: “Tüm davaları kabul ediyorum”
banner598
Zorkun TAŞER

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu meydana gelen kazada dört akademisyenin ölümüne, üç kişinin ise hayati tehlike atlatmasına neden olan sürücü Çiğdem Altınfincan’ın, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davasının seyri, dün savunmanın geri alnmasıyla değişti. Aleyhine getirilen 10 davanın dördünü kabul eden ancak sürat başlığı altında belirlenen 6 davayı kabul etmeyen sanık, avukatı aracılığı ile fikrini değiştirdiğini beyan etti. 
Sanık avukatı Süleyman Dolmacı, hem kendisinin hem de karşı tarafın acı çekmemesi, olayın gündeme gelip acıların tekrar hatırlanmaması için kabul etmediği davaları da kabul etmek istediğini bildirdiğini söyledi.

Avukatı aracılığıyla iletti
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin baktığı davanın dünkü oturumunda sanık avukatı Süleyman Dolmacı, duruşma önceki müvekkili ile bazı görüşmeler yaptığını, kabul etmediği davalarla ilgili kendisini yeniden bilgilendirdiğini ifade etti. Dolmacı, müvekkilinin ise yazılı bir şekilde, hem kendisinin hem de karşı tarafın acı çekmemesi, olayın gündeme gelip acıların tekrar hatırlanmaması için kabul etmediği davaları da kabul etmek istediğini bildirdiğini söyledi. Dolmacı, müvekkilinin biran önce davasını bitirmek istediğini dile getirerek,6 davaya verdiği cevabı değiştirmek istediğini, bu nedenle sanığın yeniden itham edilmesini talep ettiğini belirtti.
Savunmanın talebi üzerine sanık kabul etmediği sürat başlığı altında düzenlenen 6 davada yeniden itham edildi. İtham edilen sanık davalarında kabul yönünde cevap verdi. Mahkeme, olguların mahkemeye aktarılması için davayı bugüne erteledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473