banner564

Amaç Dünya barışına katkı

Türkiye, Rusya, Suriye, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerde üyeleri bulunan gençlik örgütü, KKTC’ye de şube açıyor

Amaç Dünya barışına katkı
banner598
Genel Merkezi Türkiye’de bulunan ve dünyanın bazı ülkelerinde faaliyet gösteren Dünya Gençlik Konseyi Uluslararası Gençlik Örgütü yöneticileri KKTC’de temaslarda bulundu.
Dünya Barışı için hareket etmeyi amaç edinen gençlik oluşumunun Genel Başkanı Hüseyin Celep ve Yönetim Kurulu Üyesi Barış Durak, KKTC’deki üniversite, siyasi parti ve medya kuruluşlarına ziyaret düzenledi.
Diyalog Gazetesi’ni ziyaret ederek, Yazı işleri Müdürü Adem Uslu’ya çalışmaları hakkında bilgi veren Hüseyin Celep, örgütlerinde başta Türkiye olmak üzere Rusya, KKTC, Suriye Hollanda, İngiltere gibi birçok ülkenin gençlerinin yer aldığını belirtti. Celep, üyeleri bulunan KKTC’de de şube açmak için çalışma başlattıklarını belirtti.
Kuruluş amacında eğitim programları ve sosyal sorumluluk projeleri de yer alan Dünya Gençlik Konseyi’nin başta üniversiteler olmak üzere hızla yayıldığını ifade eden Celep, “Dünya Gençlik Konseyi’ni kurmamızdaki en büyük sebep, Dünya gençliğini barış için el ele vermelerini sağlamaktır. Dünya’da olan savaşlar yüzünden her zaman gençler zarar görmektedir. Gelecekleri kararmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk, ‘Gençlikle iftihar ediyorum ve gençliğe güveniyorum’ demesi, bizlere her zaman büyük sorumluluklar katmıştır. Ayrıca Atatürk, ‘biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir’ sözleri bizleri gerçekten kamçılamaktadır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473