banner564

Amcaoğlu teminatla serbest

Hamitköy’de ele geçirilen yüklü miktarda uyuşturucu ile ilgileri olduğu gerekçesiyle tutuklanan 4 zanlıdan 3’ü cezaevine gönderildi

Amcaoğlu teminatla serbest
banner598
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Hamitköy’de, narkotik polisinin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu ele geçirilen yüklü miktardaki uyuşturucu ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar Robert Malawusi, Masimba Chinhengo, Glen Tendai Huni ve Ali Çetin Amcaoğlu teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, alınan ihbar üzerine 13 Nisan tarihinde saat 17.30 sıralarında, Hamitköy’de bir operasyon gerçekleştirildiğini, zanlı Robert Malawusi’nin üzerinde ve kullanımında bulunan araçta yapılan aramada, 19 gram hintkeneviri bulunarak emre olarak alındığını söyledi. Polis, zanlı Malawusi’nin 12 Nisan’da zanlı Masimba Chinhengo’ya 350 TL karşılığında 15 gram hintkenevirini satması için verdiğinin tespit edildiğini ifade etti. Polis, zanlı Robert Malawusi ile aynı evde kalan zanlı Glen Tendai Huni’nin huzurunda yapılan aramada zanlı Huni’nin yatak odasında kül tablası içerisinde 3 gram hintkeneviri ile üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğu düşünülen bir adet öğütücü ve hassas terazi bulunduğunu da belirtti. Polis, ayrıca oda içerisinde uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 5 bin 710 TL, 850 Dolar ve 70 Euro nakit para bulunarak emare olarak alındığını aktardı. 

Esas zula bahçede bulundu
Polis, yine zanlı Glen Huni’nin gösterimi ile evin bahçesinde gizlenmiş halde ayrı paketlerde 220 gram ve 30 gram ağırlığında hintkeneviri bulunarak emare alındığını kaydetti. Polis, 30 gram maddeyi zanlı Huni’nin ziraatını gerçekleştirerek elde ettiğinin tespit edildiğini belirterek, Robert Malawusi’nin ise geriye kalan 220 gram ağırlığındaki maddeyi 10 Nisan tarihinde 336 gram olarak zanlı Ali Çetin Amcaoğlu’ndan aldığı yönünde ifade vermesi üzerine zanlı Amcaoğlu’nun da tutuklandığını belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların aleyhine “uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf ve ziraatından” dava getirildiğini belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.

Zanlılardan 3’ü cezaevine gönderildi
Mahkeme, zanlılar Robert Malawusi, Masimba Chinhengo, Glen Tendai Huni’nin 45 gün süreyle cezaevine gönderilmesine emir verirken, zanlı Ali Çetin Amcaoğlu’nun ise yurtdışına çıkışının yasaklanması, 5 bin TL nakit teminat yatırması ve 2 kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473