banner564

“Anamur suyu hakkımız”

Sarkon villalarından binlerce sterlin vererek konut satın alan vatandaşlar, 11 yıldır tuzlu ve kireçli su kullandıklarını söyleyerek, yetkililere çağrıda bulundu:

“Anamur suyu hakkımız”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele bölgesindeki Sarkon villalarında ikamet eden vatandaşlar 11 yıldır bölgeye su verilmediğini ve oldukça maliyeti yüksek olan tankerlerden su aldıklarını söyledi. 
Türkiye’den gelen Anamur suyunun çok yakınlarındaki hattan geçerek Dipkarpaz’a kadar ulaştığını belirten site sakinleri, “Türkiye’den gelen temiz suyu kullanmak bizim de hakkımız. Daha fazla mağdur olmak istemiyoruz. Yetkililer bizim sesimize kulak versin” dedi.
Tankerlerden aldıkları suyun da tuzlu ve kireçli olduğunu belirten villa sakinleri, sulardan dolayı çamaşır ve bulaşık makinelerinin sık aralıklarla arıza yaptığını ve kullandıkları çatal ile bıçakların paslandığını ifade etti.

Dilekçe vermemize rağmen adım atılmadı
Site sakinleri imza toplayarak dilekçe vermelerine rağmen, sitenin özele devredilecek olması nedeni ile belediyenin taleplerine cevap vermediğini de savundu.
Diyalog muhabirine konuşan sitenin İngiliz uyruklu sakinleri de almış oldukları suyun kalitesizliğinden yakınarak, bir an önce bu sorunun giderilmesini temenni ettiklerini söyledi. Sitenin İngiliz sakinleri durumun belediye ile karşılıklı istişare ile çözülebilmesini umduklarını dile getirdi.

Sadıkoğlu: Gelsinler görüşelim
Konu ile ilgili Diyalog muhabirine açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise siteden kendilerine herhangi bir talep gitmediğini savundu. İlgili sitenin bir yönetim kurulu dahi oluşturmadığını ileri süren Sadıkoğlu, “Site yönetimini oluştursunlar, bize taleplerini iletsinler, bizde gerekeni yapalım” dedi.
Bölgedeki diğer sitelerin, yönetimini oluşturduktan sonra kendileri ile istişareye geçtiğini işaret eden Sadıkoğlu, “Bölgedeki diğer sitelerle karşılıklı istişare ederek mutabakat sağladık. İlgili sitede yönetimini oluştursun, gelsinler taleplerini iletsinler. Ancak şu anda Sarkon sitesinde görüşebilecek bir muhattap bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

Site sakinleri ne dedi?

Mehmet Yılmaz: 11 yıllık siteye bir su hattı bağlamadılar. Belediyeye başvurumuzu yaptık, bize, “özele devredildiği zaman yapılacak” denildi. Yanı başımızdan Karpaz’a kadar su gidiyor, hemen yan tarafta bulunan siteye su bağlanıyor ancak bize bir türlü bağlanmıyor. Tankerlerle dışardan taşıma su alıyoruz, her ay 300 TL tankere para veriyorum.

Nilgün Çelebi: 7 yıldır bu sitede kalıyorum, tankerlerle dışardan su getiriyoruz. Türkiye’den gelen su denize döküleceğine neden bize verilmiyor. Verdiğimiz paralara rağmen aldığımız su tuzlu ve kireçli, makinelerimiz arızalanıyor, çatallarımız bıçaklarımız paslanıyor. Belediye burası özele geçeceği için bizimle ilgilenmiyor, diğer sitelere Türkiye’den gelen su bağlanıyor, ancak bize bağlamıyorlar.

Eray Özerdem: 11 yıldır bu sitede yaşıyorum, tankerden su alıyoruz, belediyeye gittik, imza topladık, burası haritada tarla olarak görünüyor diye bize hizmet verilmiyor. Çöpümüz alınmıyor, yollar bozuk, şikayetimiz çok ancak ilgilenen yok. Üstüne üstlük birde bizden emlak vergisi de alıyorlar. Aylık olarak tankere harcadığım para 200 TL.

Arzu Özerdem: Bize su vermiyorlar, suyu dışardan tankerlerle daha maliyetli bir şekilde getiriyoruz. Türkiye’den gelipte Karpaz’a kadar giden sudan neden bize vermiyorlar. Hem pahalı hemde kalitesiz su kullanmaktan usandık.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473