banner564

Anastasiadis’ten şartlı evet

Eide, iki toplum liderini yemekte buluşturmak istiyor

Anastasiadis’ten şartlı evet
banner598
 Birleşmiş Milletler (BM ) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, “buzu kırmak” ve müzakerelerin en kısa zamanda yeniden başlamasını sağlamak amacıyla düşündüğü liderler arasında gayrı resmi sosyal yemek fikrine Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, “sadece Enosis Plebisiti konusu üzerinde dönmemesi şartıyla” sıcak baktığı haber verildi.
   Alithia gazetesinin haberine göre; Eide bu tür bir buluşma ile liderlerin, aralarındaki ilişkiyi yeniden dengeye oturtmaları ve son dönemde ortaya çıkan ve müzakerelerin kopmasına neden olan konularla ilgili tez ve endişelerini birbirlerine izah etmelerini hedefliyor. Eide’nin bugün Cumhurbaşkanı Akıncı ile yapacağı görüşmede özellikle, müzakerelerin en kısa sürede yeniden başlaması gereği üzerinde durması, Enosis Plebisiti kararı ile ortaya çıkan konu üzerinde fazla durmaması bekleniyor.
    Gazete edindiği bilgilere dayanarak Anastasiadis’in Akıncı ile gayrı resmi sosyal bir yemekte bir araya gelmeyi, “son dönemlerde yaptığı aleni açıklamalarda konuyla ilgili net tutumunu açıkça ortaya koyduğu için yemekteki konuşmanın ‘sadece Enosis Plebisiti konusu üzerinde dönmemesi’, müzakerelerin derhal yeniden başlaması için patik önlemlerin ele alınması şartıyla” reddetmediğini yazdı.
   Habere göre, Eide dün Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy ile bir araya gelerek müzakerelerde oluşan durumu, garantiler, güvenlik ve uluslararası konferans gibi, Kıbrıs sorunuyla ilgili genel konuları ele aldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473