banner564

Anısı yaşatılacak

Osman Türkay hakkında hayata geçirilecek projeler hakkında bir toplantı gerçekleştirildi

Anısı yaşatılacak
banner598
Girne Belediyesi tarafından kısa bir süre önce Ozanköy’e kazandırılan Osman Türkay Anıt Heykeli’nin tanıtımı ve şair Osman Türkay’ın anısını yaşatmak amacıyla hayata geçirilecek projeler hakkında bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantı Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Osman Türkay Vakfı Başkanı Tuncay Özdoanoğlu, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkan  Şevket  Öznur, Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun, sanatçı Zehra Şonya ve bazı gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda heykelin tanıtımı yapıldı ve sanatçılar ile yazarlardan, Girne Belediyesi’nin, Kıbrıslı Türkler’in önemli bir değeri olan şair Osman  Türkay’ın, anısını yaşatmak amacıyla hayata geçireceği yeni  projeler hakkında görüş  alındı.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Ozanköy Meydanı’nda yer alan  toplantıda konuşan Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü kentte kültür sanat aktiviteleri ve bu aktivitelere uygun altyapıyı  geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.
Güngördü, amaçlarının Osman Türkay’ın anısını yaşatmak, köyü ziyaret eden  yerli yabancı herkese Kıbrıslı Türkler’in içinden çıkan bu önemli değeri tanıtmak olduğunu söyledi. Güngördü, bu amaçla uygun koşullar ve uygun bir mekan bulunması halinde Ozanköy’de bir de Osman Türkay müzesini hayata geçirmek istediklerini anlattı.
Osman Türkay Vakfı Başkanı Tuncay Özdoanoğlu da Osman Türkay’ın yaşam öyküsünden kesitler sundu ve ailesi olarak, Ozanköy’de , Osman Türkay’ın anısını yaşatacak bir müzenin hayata geçirilmesini arzuladıklarını  ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473