banner564

Anıtkabir’i ziyaret etti

Başbakan Özgürgün, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında savaş uçakları tarafından bombalanan TBMM ve hasara uğratılan bölümleri gezdi

Anıtkabir’i  ziyaret etti
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ankara temasları çerçevesinde dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etti.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından kabul edilen Özgürgün, TBMM Genel Kurul Salonu ile 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında savaş uçakları tarafından bombalanan ve hasara uğratılan bölümleri gezdi.
TBMM ziyaretinde Başbakan Özgürgün’e, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu eşlik etti.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kabulde yaptığı konuşmada, KKTC Başbakanı’nı TBMM’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Şeref verdiniz, hoş geldiniz. Sizi Türkiye’de görmekten bahtiyarız, Ha Kıbrısımız ha Türkiyemiz bir aradayız, beraberiz” ifadelerini kullandı.
Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmasında, hükümeti adına beraberindeki 4 bakan ve heyetiyle birlikte TBMM Başkanı’nı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, TBMM’nin Türk milletinin demokrasisinin temsil edildiği yer olduğuna vurgu yaptı.
Başbakan Özgürgün, görüşmenin ardından TBMM’nin 15 Temmuz darbe girişimde bombalanan bölümlerini gezdi, TBMM Genel Kurul Salonu’nu ziyaret etti ve yetkililerden bilgiler aldı.

Özgürgün, Ata’nın huzurunda
Öte yandan Başbakan Hüseyin Özgürgün, Anıtkabir’i ziyaret ederek, Atatürk’ün mozolesine çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. 
Başbakan Özgürgün, Anıtkabir’i ziyaretinin ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474