banner564

Ankara’da kritik zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’a Türkiye'nin, Suriye ve Irak'taki önceliklerini açık bir şekilde iletti

 Ankara’da  kritik zirve
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson'ı kabul etti. Görüşme 3 saat 15 dakika sürdü. Erdoğan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ı kabulünde, Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı. Görüşmede Türkiye'nin, tüm bu konulardaki öncelikleri ve beklentileri, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a açık bir şekilde iletildi.

Terör gündemi vardı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışma ziyareti için Türkiye'de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson'a, Türkiye'nin, Suriye ve Irak'taki önceliklerini açık bir şekilde ilettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Beştepe'de dün akşam gerçekleşen kabulde, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı. Görüşmede, Türkiye'nin tüm bu konulardaki öncelikleri ve beklentileri ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a açık bir şekilde iletildi.

ABD'den ilk açıklama
ABD Dışişleri Sözcüsü, "Tillerson en iyi yaptığı şey olan diplomasi için Türkiye'de. Olumlu ve verimli bir görüşme yapıldı. Türkiye ile aramızdaki gerginliğin yükseldiği açık ama çalışabileceğimiz çok fazla alan var. Bildiğim kadarıyla İncirlik'in kullanımı için Türkiye tarafından getirilmiş bir sınırlama yok. İncirlik hala DEAŞ karşıtı operasyonlarda kullanılıyor. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Tillerson'ı kabulü, 3 saat 15 dakika sürmüştü.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 05:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473