banner564

Ankara’dan mesaj verdi

Denktaş, “KKTC’ye kendimiz için sahip çıkıyoruz, ne Rum’a eyalet ne Türkiye’ye vilayet olma hedefimiz yok” dedi

Ankara’dan mesaj verdi
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Ankara Forumu Derneği tarafından düzenlenen "Kıbrıs Davası ve Müzakerelerde Son Gelişmeler" başlıklı panelde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Denktaş, ‘KKTC, Türkiye’nin 82. vilayeti olsun’ söylemleriyle çok sıkça karşılaştığını, aynı söylemin 1974’te gündeme gelmiş olması halinde Kıbrıslı Türklerin belki de yüzde 99,8’nin “evet yanıtı verebileceğini, ancak bugün için bunun söz konusu olamayacağının altını çizdi. 
Denktaş şöyle dedi: “Ben yıllardan beri bağımsız devletim olan KKTC’ye sarılarak Rum tarafı ile bir anlaşmayı savunan politikacıyım. Rum’ a hiçbir şekilde yama olma gibi niyetim olmadı olmayacak. Aynı şekilde, devletimi ortadan kaldırıp Türkiye’nin vilayeti haline gelmekte doğru bir yaklaşım olamaz. Devletime benim ihtiyacım olduğu, Kıbrıs Türk kimliğinin devam etmesini istediğim için sahip çıkıyorum. O nedenle bağımsız devletim varlığını sürdürmeli. Ne Rum’a eyalet, ne Türkiye’ye vilayet olma hedefimiz söz konusu olamaz. Türkiye ile olması gereken devletlerarası ilişkilerin bugünkünden çok daha iyi bir noktaya gelmesidir. Anadolu ve Kıbrıs Türk Halkı zaten kardeş. Aynı dili konuşuyor, aynı dine mensubuz. KKTC ikinci bir Kurtuluş Savaşı vererek kurulmuş, dünya’da bağımsız olan ikinci Türk devleti. Böyle bir tartışmayı, böylesi bir kavgayı halklarımıza yaşatmayalım. Birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar yürütelim. Ne Kıbrıs Türkiyesiz, ne de Türkiye Kıbrıssız olmamalı. Siz burada, biz orada. Burası da vatan, orası da vatan. Burası sizin eviniz, orası bizim evimiz. İki ayrı devlet ama iki kardeş ülke. Ayni milli hasletleri taşıyan iki ayrı Devlet. Biz buyuz.”
 
“Türkiye Rumlar için tehdit değil, fırsat”
 Rum tarafının yıllardan beri ‘Türkiye tehdit oluşturuyor’ propagandası yaptığını buradaki konuşmasında da yineleyen Başbakan Yardımcısı Denktaş, “Oysaki Türkiye Rumlar için tehdit değil, çok büyük bir fırsat” diye konuştu.
Serdar Denktaş, Cenevre’de hiçbir konuda anlaşılmadan Kıbrıs Türk müzakere heyetinin masaya harita sunması ve böylelikle Garanti ve İttifak Anlaşmasının müzakere edilen bir konuma getirilmesinin tehlikelerine de dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2017, 07:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473