banner564

Annesi ve eşinin ağıtları yürek dağladı

Denizde boğularak hayatını kaybeden 47 yaşındaki polis müfettişinin vedasını kabullenemeyen annesi ve eşinin ağıtları yürek dağladı

Annesi ve eşinin ağıtları yürek dağladı
banner598
Onur ULAĞ
İskele’deki belediye plajında girdiği denizde önceki gün boğularak hayatını kaybeden Polis Genel Müdürlüğü Özel Harekat Birimi’nde Müfettiş Muavini olan 47 yaşındaki Dalman Yener, dün son yolculuğuna uğurlandı.
Akdoğan’da düzenlenen askeri ve dini törene, Yener’in silah arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. 
Müfettiş Muavini Dalman Yener’in zamansız vedasına inanmak istemeyen annesi Saffet Yener ve eşi Tülin Yener’in, “Bizi bırakıp gitme1 diyerek yaktıkları ağıt, cenazeye katılan herkesi gözyaşlarına boğdu.   

Eski bir dalgıçtı
Dalman Yener’i son yolculuğuna uğurlamaya gelen silah arkadaşları, “Dalman eski bir su altı dalgıcıydı. Düzenli olarak spor yapardı. Denizde yüzerken boğulmasına bir türlü inanmak istemiyoruz” dedi.

İşine aşık bir polisti…
Evli ve Dilek ile Ozan isminde çocuk babası olan Dalman Yener, polis teşkilatının başarılı subaylarından birisiydi. Polis Genel Müdürlüğü Özel Harekat Birimi’nde Müfettiş Muavini olarak görev yapan Dalman Yener, disiplinli kişiliği ve çalışkanlığı ile biliniyordu.

Akdoğan’da toprağa verildi.
Dalman Yener için dün Akdoğan’da düzenlenen cenaze törenine, üst düzey asker ve polis komutanları da katıldı. Akdoğan Camisinde kılınan öğle ve cenaze namazlarının ardından Dalman Yener, köy mezarlığında toprağa verildi.

  
Olay nasıl olmuştu?
Ailesi ile birlikte önceki gün İskele’deki Makenzi Plajı’na giden Dalman Yener, eşiyle birlikte
denize girdi. Kıyıdan biraz açıldıktan sonra denize dalan Yener’in fenalık geçirdiğini fark
eden eşi, hemen olaya müdahale etti.
Eşini kıyıya doğru sürükleyen kadının yardım çığlığına bölgedeki vatandaşlar yetişti.
Görgü tanıkları, Dalman Yener’in denizden çıkartıldığından ağzından ve burnundan kan
geldiğini gördüklerini belirtti.
İskele Sağlık ocağına ait ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Dalman Yener’in yaşamını yitirdiği belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473