banner564

Aplıç Kapısı incelendi

Bazı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri Lefke’yi ziyaret etti

Aplıç Kapısı incelendi
banner598
Raif UZKAN
Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri, Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği tarafından organize edilen ikili diyalog toplantıları kapsamında Lefke’yi ziyaret etti. Parti temsilcileri, yeni geçiş kapısı açılması planlanan Aplıç’ta da incelemelerde bulundu. Partilerin dünkü buluşmasına Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’den Armağan Candan ve Hüseyin Erçal, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’den Cemal Özyiğit, Birleşik Kıbrıs Partisi’nden (BKP) Salih Sonuüstün, Yeni Kıbrıs Partisi’nden (YKP) Murat Kanatlı ve Kıbrıs Sosyalist Partisi’nden (KSP) Kâzım Öngen katıldı.
Rum kesimindeki siyasi partilerden AKEL, EDEK, EDİ, DİKO ve Yeşiller de inceleme gezisinde yer aldı. Parti temsilcileri Lefke’ye gelişleri sırasında Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Lefke Kaymakamı Halil Çoban tarafından karşılandı.
Gezide, aralarında Lefke Turizm Derneği, Lefke Vakfı, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, Lefke Toplum Merkezi, Denizli-Gemikonağı Kalkındırma Derneği temsilcilerinin de bulunduğu çeşitli kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu.
Ziyarette; Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Slovak Büyükelçi Oksana Tomova, EDİ’den Spiros Hadjigregoriu birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473