banner564

‘Aptallık ettim’

Girne’de girmedik dükkan, çalmadık eşya bırakmayan Oğuz Türk sonunda ele geçirildi

‘Aptallık ettim’
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne’deki dükkan işletmecilerinin korkulu rüyası haline gelen Oğuz Türk,   Laconic Computer isimli iş yerine girdikten sonra yakayı ele verdi.
   Laconic Computer’in camlarını levye ile kırdıktan sonra dizüstü bilgisayar çalıp kayıplara karışan zanlı Oğuz Türk gözaltına alındı. Kamera görüntüleri sayesinde tespit edilen zanlının Mart –Nisan ayları içerisinde Teknoloji Market ve Bektaş Gıda isimli markete de girerek hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. 
   Zanlının ayrıca son iki ay içerisinde Girne’de birçok işyerinde meydana gelen hırsızlık olayları ile bağlantılı olabileceği belirtilirken dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
   Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Girne’de birçok hırsızlık olayları meydana geldiği, incelenen kamera görüntülerinde zanlının tespit edildiğini söyledi. Polis, incelenen kamera görüntülerinde zanlı Türk’ün 8 Mart tarihinde Teknoloji Market isimli iş yerinin camlarını kırarak 3 Bin TL zarara uğrattığını, 22 Nisan tarihinde ise Bektaş Gıda isimli marketin camlarını kırdıktan sonra, market içerisinden 827 TL değerinde çeşitli markalarda içki çaldığını tespit ettiklerini belirtti.    Zanlının son olarak 25 Nisan tarihinde Laconic Computer isimli iş yerinin camlarını kırıp 3 Bin TL zarara uğrattıktan sonra 2 Bin 800 TL değerinde diz üstü bilgisayarı çaldığını kaydeden polis, zanlının önceki gün Girne Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. 

Suçları kabul etti

   Polis, zanlının işlemiş olduğu suçları gönüllü ifade vererek itiraf ettiğini, Girne ve bölgesinde benzer faili meçhul suçların olduğunu belirterek soruşturmanın devam ettiğini söyledi. 
   Zanlının parmak izlerinin alındığını kaydeden polis, alınması gereken ifadeler ve aranan emarelerin olduğunu belirterek zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalması talebinde bulundu. 
   Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Oğuz Türk, tutukluluk süresine itiraz ederek “Ben tutuklandığım andan itibaren polise ifade verip olayların nasıl geliştiğini anlattım. Bir anlık boşluk ve aptallığım sonucu bu suçları işledim” dedi.
   Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme hakkında Dükkân açma”, “Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlarından soruşturma yürütülen zanlının 2 gün süre ile polis gözetiminde kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473