banner564

Aramızdaki fark

KKTC polisi, güneyde bir İngilizi öldürdükten sonra kuzeye kaçtıkları iddiasıyla aranan 2 Kıbrıslı Türk’ü kısa sürede yakalayıp, mahkeme huzuruna çıkarmak suretiyle Rum polisine bir ders daha verdi

Aramızdaki fark
banner598
Çiğdem AYDIN
   Rum polisi, güneyde Kıbrıslı Türklere saldıran terorist ELAM üyelerini tutuklamazken, KKTC polisi, Ayia Napa’da 22 yaşındaki bir İngilizi öldürdükleri iddiasıyla aranan ve olay sonrasında kuzeye kaçan 2 Kıbrıslı Türkü kısa sürede yakalayarak mahkeme huzuruna çıkardı.
   Tutuklanan 22 yaşındaki Mehmet Akpınar ile 48 yaşındaki Salı Mustafa Ahmed’in daha önceden 4 ayrı suç dosyalarının bulunduğu ifade edildi. İki sanık ilk etapta ‘sınır ihlali’ suçlamasıyla yargılanacak.

İngiliz vatandaşını öldürmekle suçlanıyorlar
Güney Kıbrıs’ın turistlik bölgesi olan Ayia Napa’da 14 Ağustos Pazar gecesi İngiliz vatandaşı George Law’ı bıçaklayarak öldürdükleri öne sürülen ve olayın ardından KKTC’ye kaçtıkları açıklanan 22 yaşındaki Mehmet Akpınar ve 48 yaşındaki Salı Musa Ahmed önceki gün Girne’de yakalanarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Güney Kıbrıs’ta cinayet zanlıları olarak aranan Mehmet Akpınar ve Salı Musa Ahmed önceki gün Girne’de gözaltına alındı. 

Cinayetten bir gün sonra kuzeye kaçtılar
Zanlılar dün sabah Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarılan zanlılar aleyhine, “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçlaması getirildi. Zanlılar duruşmada avukatsız hazır bulundu.
Duruşmada zanlıların “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan gözaltına alındıklarını kaydeden polis,  zanlıların 2014 – 2016 yılları Lefkoşa’da Yiğitler Burcu bölgesinden yetkili makamdan izinsiz olarak Güney Kıbrıs’a geçtiklerini ve daha sonra 15 – 16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yine aynı yerden ülkeye dönüş yaptıklarını söyledi. 

3 gün tutuklu kalacaklar
Polis, zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini ayrıca aleyhlerine 4 ayrı dava dosyası daha bulunduğunu belirterek soruşturma aşamasında zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Murat Soytaç,  zanlıların soruşturma amaçlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473