banner564

Arananlar var

Girnede birçok evden elektronik eşya ve kol saati çalmakla suçlanan 8 kişiden 5i serbest bırakıldı, 3ü tutuklandı

Arananlar var
banner598

Suna ERDEN
Girne’de birçok ev ve işyerinden hırsızlık yaptıkları öne sürülerek tutuklanan Zimbabwe uyruklu 8 kişiden 5’şinin suçsuz olduğu anlaşıldı. 
Wishad Junior Mpavaenda, Fortune Takudzwa Rutsıto,  Munyaradzi Raphael Musango,  Charles Kabirou Effıom, Junior Mpavaenda mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı. Suçlu oldukları tespit edilen Brian Prayer Mutakura, Fungai Marshall Mangondoza ve Michael Matsıkıtı dün süre talebiyle yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 2017 Aralık ayından bu yana zanlıların takibe alındığını Girne’de meydana gelen birçok hırsızlık olayı ile ilgili bağlantılı olduklarını söyledi. Polis, zanlıların Dikmen’ de Lavinium sitesi, Blok:1, D:7 ve Blok: 26, D:5 adresinde tespit edilerek tutuklandıklarını, yapılan ilk sorgulamada 13 ev ve 5 ayrı dükkândan birçok elektronik eşya, kol saatinin emare olarak alındığını kaydetti. Polis, üç zanlının evinde yapılan aramada 8 ayrı evden çalınan eşyaların bulunduğunu söyledi. Soruşturmanın sürdüğünü, kayıp birçok emare olduğunu, ayrıca aranan şahıslar olduğunu da belirtti. Polis, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474