banner564

“Asıl mağdur benim”

Hamitköy’de yılan hikayesine dönen yol sorunu ile ilgili arsa sahibi Cemal Paralik de görüşlerini aktardı

“Asıl mağdur benim”
banner598
 Lefkoşa’ya bağlı Hamitköy’deki Ahmet Hacet Sokak’ta geçtiğimiz hafta Cuma gününden bu yana süren yol sorununda ismi geçen arsa sahibi de Diyalog’u arayarak görüşlerini aktardı.
Cemal Paralik isimli vatandaş, bölge sakinlerine 30 yıldır evlerine gitmeleri için arsasını kullanmalarına izin verdiğini söyledi.
Evlerine ulaşmak isteyenlerin, belediyeyi kullanarak arazisine kendisinden izin almadan asfalt döktürmesine bile ses çıkarmadığını söyleyen Cemal Paralik, arazisiyle ilgili proje yapmak isteyince, bu kez belediye ile Şehircilik ve Planlama Dairesi’nin muhalefeti ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
    Ortada hiçbir gariplik olmadığını dile getiren Cemal Paralik, Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada, projesine izin verilmeyince mahkemeye başvurduğunu ve mahkemenin de kendisini haklı bulduğunu söyledi.
   Cemal Paralik, arazisinde yapacağı proje için yeniden Lefkoşa Türk Belediyesi’ne başvurduğunu ancak belediye tarafından projenin kabul edilmediğini belirterek, “Belediye mahkeme kararını dinlemiyor” dedi.
   Paralik, “Arazimden geçen asfaltı söktüm. Yapacağım proje için ilgili yerlerden izin istedim. İzin verilmeyince ben de Belediye dahil, Şehircilik ve Planlama Dairesi, Karayolları ve Kaymakamlığı mahkemeye verdim” dedi.
  Cemal Paralik olayda esas mağdurun kendisi olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474