banner564

Asil Nadir için destek çağrısı

Asil Nadir’in Türkiye’ye iadesi için İngiltere’de imza kampanyası başlatıldı

Asil Nadir için destek çağrısı
banner598
   İngiliz Liberal Demokrat Parti Milletvekili Simon Hughes’ın da aralarında bulunduğu, ‘Asil Nadir’e Destek Gurubu’ tarafından internette, işadamı Asil Nadir’in Türkiye’ye iadesi için imza kampanyası başlatıldı. ‘Change.org’ sosyal medyası üzerinden başlatılan kampanyada, İngiltere’den Nadir’in kalan cezasını Türkiye’de çekmesi istendi.
   Euro Vizyon’da yayımlanan habere göre “Asil Nadir'imizi geri istiyoruz! Türkiye'ye iadesi gerçekleşsin!’ başlığı altında başlatılan kampanyada Büyük Britanya hükümetine şu mesaj veriliyor:
   “Sn Asil Nadir 4 yıl önce suçsuzluğuna inanarak yargılanmak ve aklanmak için kendi isteğiyle İngiltereye gitmişti. Yargı sonrasında 5 yıl hapse mahkum edildi ki bunu hak ettiğine biz Kıbrıs Türkleri inanmıyoruz. Sn Asil Nadir İngiliz vatandaşlığını iade etmiş ve TC vatandaşı olarak geriye kalan 1 yıllık mahkumiyetini Türkiye’de çekmesi için müracaat etmiş ve İngliz hükümetinin istemiş olduğu taahhütleri yerine getirmiş olduğu halde iadesi şu ana kadar gerçekleşmemiştir. Sn Asil Nadir Kıbrıs Türkü için çok önemli bir değerdir. Bu iadenin yapılabilmesi için kampanya başlatmak istiyoruz. 73 yaşına gelmiş bu değerli insanın ülkesine iadesinin engellenmesi bir insan hakkı ihlalidir. Bunun düzeltilmesi konusunda yardımınızı rica ediyoruz.”

Kıbrıs’tan destek yağdı
   İmza kampanyasına katılmak isteyenler; dün akşam saatlerinden tibaren  //chn.ge/1Ne8yNC lingi tıklayarak Nadir’e destek vermeye başladılar.
   Kıbrıs’tan da Nadir’e çok sayıda destek mesajı gitti. Kampanyayı sosyal medyadan öğrenen vatandaşlar duygu ve düşüncelerini aktarmaya başladılar.
   Asil Nadir’in Kuzey Kıbrıs’a ve Türkiye’ye çok büyük katkılar sağladığını belirten vatandaşlar, “bütün kalbimizle destekliyoruz, onun yanındayız” dediler.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474