banner564

Asılsız iddialar üzüyor

4 sağlık örgütü, basında çıkan haberlere tepki gösterdi, bakanlığı sessiz kalmakla suçladı

Asılsız iddialar üzüyor
banner598
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ve Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası dün ortak bir açıklama yaparak, sağlıkla ilgili basında çıkan bazı haberlere tepki gösterdi. 
“Basında, hekimleri itibarsızlaştırıcı, alenen saldırı unsurları içeren, karalamacı yayınlar ülkemizde alışkanlık haline gelmiştir. Başka hiç bir meslek grubuna bu kadar sık, bilgiden yoksun saldırılar yapılmamakta” denilen açıklamada Sağlık bakanlığı da yapılan bu haberler karşısında sessiz kalmakla suçlandı.
Hastanelerde yeterli sayıda hekim bulundurmak, alt yapı, malzeme eksikliklerini gidermek gibi birçok sorumluluğun Sağlık bakanlığında olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Sorumluluklarını yıllardır umursamayan Sağlık Bakanlığı, verilen hizmetlerin hekimlerden kaynaklanmayan aksaklıklarında sessiz kalarak kendini unutturmaya çalışmaktadır” denildi.

“İfade özgürlüğüne saygı gösterilmeli…”
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi, “Geçtiğimiz günlerde ise görevini layıkıyla yapmış olan bir meslektaşımız aleyhinde sorumsuz ve bilgisizce, gazetecilik etik değerlerine uymayan yayınlar yapılmıştır. Söz konusu yayınları yapan Kıbrıs Gazetesi ve Havadis Gazetesini şiddetle kınar, bu husustaki hukuki haklarımızın saklı olduğunu belirtmek isteriz. Gazeteciler bütün kaynaklardan eline ulaşan bilginin doğruluğunu sınamalı, gerçeğe ulaşabilmek için elindeki tüm imkânları kullanmalıdır. Haberde konu edilen bütün tarafların ifade özgürlüğüne saygı göstermeli, adil olmalı ve tarafsızlık adına görüşlerine haberde yer verilmelidir. Haberde adı geçen meslektaşımızın görüşü alınmadan haber yapılmış olması etik değerlere aykırı, temel insan haklarına saldırı niteliği taşımaktadır. Medya Etik Kurulu’nu gazetecilik mesleği ilkelerine uygun yapılmayan söz konusu haberlerle ilgili göreve çağırmayı borç biliriz.”

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474