banner564

Atakan korkuttu Murat soydu

23 yaşındaki eşcinsel gence ‘zorla tecavüz’ ve ‘tehditle’ para alma iddiasının detayları polis tarafından mahkemenin gündemine getirildi

Atakan korkuttu Murat soydu
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Kanlıköy yakınlarındaki bir ormanlık alanda geçen ve ülke genelinde infial yaratan tecavüz olayının detayları dün mahkemeye aktarıldı. Eşcinsel arkadaşlık sitesinden tanıştığı 23 yaşındaki Ö.H isimli erkek şahsa tecavüz ettiği öne sürülen Murat Buhur ile suç ortağı olduğu iddia edilen akrabası Atakan Demirtaş hakkındaki polis soruşturması sürüyor. Ö.H isimli genç adama tecavüzden sonra borç kâğıdı imzalattıkları da öne sürülen iki zanlı dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Murat Buhur’un bir eşcinsel arkadaşlık sitesinden tanıştığı 23 yaşındaki Ö.H ile tanışmak için 19 Mart tarihinde buluştuklarını ve onu aracına aldığını söyledi. 

Elleri ile sırtına vurdu…
Polis, araçta bulunan zanlının yeğeni zanlı Atakan Demirtaş’ın elleri ile sırtına vurmak suretiyle Ö.H’yi tehdit edip Murat Buhur ile ilişkiye girmesini söylediğini belirtti. Polis, zanlıların daha sonra Ö.H’yi Kanlıköy’de bir ormanlık alana götürdüklerini ve orada Murat Buhur’un "Soyunmazsan ve benimle ilişkiye girmezsen Atakan'ı çağıracağım seni dövsün" diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu söyledi. 

Rızası olmadan tecavüz etti
Polis, olayın akabinde zanlı Buhur’un Ö.H’nin soyunmasını sağladığını ve rızası olmaksızın oral ve anal yoldan tecavüz ettiğini söyledi. 
Polis, daha sonra zanlı Murat Buhur’un tasarrufunda bulundurduğu bıçak ile müştekiyi tehdit edip boş beyaz kâğıt üzerine 5 bin TL'lik borç senedi yazmasını sağladıktan sonra, "Bana borcun var bankadan çekip vereceksin" şeklinde tehdit ettiğini belirtti. 

ATM’den bin 500 TL çektirdiler
Polis, senedin imzalanmasının ardından zanlı Buhur’un zanlı Demirtaş ile birlikte Ö.H’yi Taşkınköy'de bulunan Ziraat Bankası ATM’sine götürüp zorla bin 500 TL çektirdikten sonra parayı alarak soygun suçunu da işlediklerini ifade etti. 
Meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, alınması gereken ifadeler ve incelemesi süren kamera kayıtları olduğunu belirterek zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların tutukluluk süresini 7 gün daha uzattı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473