banner564

Ataoğlu: Denetim artacak

19- 30 Mart tarihleri arasında, egzoz emisyon ölçümleri yapılan 358 motorlu araçtan 29’unun sahibine ihbar yazısı verildi

Ataoğlu: Denetim artacak
banner598

 Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi Mart ayında Çevre Kanunu ve yönetmeliklere uygunluğu kontrol etmek amacıyla yaptığı denetimlerde çevreyi kirletme ve yasaya aykırılık tespit ettiği işyerlerine ihbar ve ceza verdi.

Çevre Koruma Dairesi 19- 30 Mart tarihleri arasında, ülke genelinde yaptığı egzoz emisyon ölçümleri denetimlerinde, 358 motorlu aracı denetledi. Kontrollerde, standartların üzerinde egzoz gazı çıkardığını saptadığı 26 araç sahibine ihbar yazısı yazdı.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çevreyle ilgili hassasiyetin artmasına yönelik toplumsal bilincin gelişmesi için planlı faaliyet yapıldığını, başta turizmde olmak üzere hayatın her alanında sürdürülebilirliğin ancak sağlıklı bir çevrede mümkün olabileceğini belirtti. Ataoğlu çevre ile ilgili denetimlerin nisan ayında da artarak devam edeceğini belirtti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre Yasası kapsamında Şube Amirlikleri ile bölge birimleri tarafından Mart ayında yapılan sıklaştırılmış denetimlerde, Girne bölgesinde katı atık konusunda bir işletmeye ceza, bir işletmeye ceza ihbar uygulaması, ses kirliliği kapsamında bir işletmeye ceza, bir işletmeye de uyarı uygulaması gerçekleştirildi. 
Mağusa bölgesinde de geniş kapsamlı denetimler gerçekleştiren bölge birimleri Kum Zambaklarını tahrip eden bir kişiye ceza kesti. Rutin gece denetimleri yanında, İki süt ürünü tesisi denetlendi işletmelerden birine atık su dolgusu ile ilgili süre verildi. 
Yine aynı kapsamda 3 arıtma tesisi, 1 geri dönüşüm tesisi, 2 hurdacı denetlendi. Güzelyurt bölgesinde de denetlemelerini gerçekleştiren ekipler Cypfruvex’’e 2 asgari ücret tutarında ceza uyguladı. Güzelyurt Barajı’nın denetiminin de gerçekleştiği kontrollerde, 1 kişiye atık nedeniyle ceza kesildi
Çevresel gereklerin yerine getirilip getirilmediğinin değerlendirilmesi adına ülke genelinde uygulanan rutin kontrollerin yanında, 5 endüstriyel atıksu çıkaran tesis,1 evsel atıksu arıtma tesisi de denetlendi.

358 araca egzoz emisyon denetimi
Turizm Ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi 19- 30 Mart tarihleri arasında, ülke genelinde yaptığı egzoz emisyon ölçümleri denetimlerinde, 358 motorlu aracı denetledi. Kontrollerde, standartların üzerinde egzoz gazı çıkardığını saptadığı 26 araç sahibine ihbar yazısı yazdı.
Araç sahiplerine, araçlarının bakım ve servislerini 30 günde tamamlayıp Çevre Koruma Dairesi'ne başvurmaları için ihbar yazısı yazıldı. Gerekli servisleri yapıldıktan sonra dairede yeniden yapılacak kontrol sonrası araçlarının egzoz emisyonları yeterli düzeyde olan sürücülerin ihbarları geçersiz kılınacak. Kontrol ve bakımlarını yaptırmayan sürücüler ise bir asgari ücret tutarında ceza alacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474