banner564

“Atatürk’ün izindeyiz”

Öğretmenler Günü dolayısıyla mesajlar yayınlandı

“Atatürk’ün izindeyiz”
banner598
24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bazı kurum, kuruluşlar mesaj yayınladı.
Lefkoşa, 23 Kasım 17 (T.A.K): Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES), 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bütün öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının öğretmenler gününü kutladı.
KIBTES Başkanı Bilal Akbayır 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı boyunca öğretmenlere çok değer verdiğini, baş öğretmen olarak anılmaktan da gurur duyduğunu kaydetti.
Akbayır, KIBTES olarak Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu yüksek ideal ve hedefler doğrultusunda büyük bir inanmışlıkla çalışacaklarını vurguladı.

Arslan: Öğretmenler örnek insanlar…
Teknik Öğretmenler Derneği Başkanı Ahmet Arslan, öğretmenlerin tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olarak toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olduğunu vurguladı.
Arslan, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği günün anısına, 1981’de alınan kararla Türkiye ve Kıbrıs’ta Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı.
Arslan mesajında, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenleri minnet ve şükranla andı ve tüm öğretmenlerin, gününü kutladı. 

Serdaroğlu: Kutlu olsun
Kıbrıs Türk Öğretmenler Derneği (KTÖD), “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Başkan Ümit Serdaroğlu mesajında, 24 Kasım’ın Ulu Önder Atatürk’e millet mektepleri başöğretmenliğinin verildiği gün olduğunu anımsatarak, tüm öğretmenlerin gününü kutladı. 

Çavuşoğlu: Aydınlık geleceğin mimerları…
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Çavuşoğlu, yeni nesiller yetiştirerek, toplumların şekillenmesinde daha güzel bir gelecek ve aydınlık kurmada büyük rol üstlenen öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde saygı ve sevgiyle kucakladığını belirtti.


KTÖS, 24 Kasım’ı kutlamıyor 
Öte yandan KTÖS, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü değil, 36 milyon üyesi olan Eğitim Enternasyonali ile birlikte 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlama kararlılığında olduğunu vurguladı.
KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de öğretmenlerin yaftalanarak görevlerine son verilmeye devam edildiğini, 34 bin eğitimcinin Türkiye’de görevlerinden alındığını savundu. Maviş, hak ve özgürlüklerin, fikirlerin hapse atıldığı Türkiye’de, eğitim adına yaşanan gelişmelerin de karanlık günlerin habercisi olduğunu iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474