banner564

Ata’ya şükran

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’de de törenlerle kutlandı

Ata’ya şükran
banner598

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’de de törenlerle kutlandı.

Gazimağusa’da Zafer Anıtı önünde saat 09.00’da yer alan ilk törende; Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Merkez Komutanı Hava Savunma Kıdemli Albay Sefer Akkurt,. 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Behçet Öznacar, Belediye Başkanı Oktay Kayalp, siyasi parti, üniversite, dernek, vakıf, kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından anıta çelenk konuldu.

Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’ndaki ikinci tören ise, Kaymakam, Komutanlar ve Belediye Başkanı’nın birlikte tören alanındaki öğrencilerin bayramlarını kutlamalarıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından "Türk Çocuğunun Andı" okundu.

 

Girne’de görkemli kutlama

Girne’deki tören ise Atatürk Anıtı’na saat 08.40’da çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ve şiir okunmasıyla başladı, 20 Temmuz Stadyumu’nda yer alan gösterilerle devam etti.

20 Temmuz Stadyumu’nda çocukların gösterileri öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi, "Türk Çocuğunun Andı" okundu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Törende konuşmaları Girne Maarif Anaokulu Müdürü Enver Ejderoğlu ve 23 Nisan İlkokulu öğrencisi Beliz Süngü yaptı.

Tören, resmi geçidin ardından okulların gösterileriyle sona erdi.

Törene, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, KTBK’yi temsilen Lojistik Destek Grup Komutanı Kıdemli Albay İsmail Güzeller, GKK’yı temsilen Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Albay Hakan Öktemay, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, bazı milletvekilleri, siyasi parti, muharip dernek, kurum kuruluş ve okulların temsilcileriyle askeri erkan katıldı.

 

İskele’de çocuklar ailelerini ve protokolü selamladı

İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, İskele Ecevit Meydanı’nda gerçekleştirilen ilk tören, protokol sırasında göre çeleklerin Atatürk Anıtı’na konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, bayrakların göndere çekilmesinin ardından son buldu.

İskele Cumhuriyet Stadyumu’nda gerçekleştirilen ikinci törende, resmi zevat çocukların bayramını kutladı, daha sonra resmigeçit töreni ile çocuklar protokolü ve aileleri selamladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şht. İlker Karter İlkokulu Müdürü Coşkun Akyerli yaptı. Daha sonra Şht. İlker Karter ilkokul öğrencisi Selçuk Aydemir eşliğinde tüm çocuklar “Türk Çocuğunun Andı”nı okudu. Tören, öğrencilerin gösterilerini sunmasının ardından son buldu.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 00:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473