banner564

Avukat tanığı sorguladı

Gazimağusa’da Nijeryalı öğrencinin ölümüyle sonuçlanan olayın sanıkları hakkındaki dava devam ediyor

Avukat tanığı sorguladı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 26 Aralık 2016 tarihinde işlendiği iddia edilen Nijeryalı öğrenci Ebinabo Tariyemen Meindinyo cinayeti ile ilgili olarak süren davanın duruşmasına dün devam edildi. Sanıklar Olalekan Nicholan Agboola ile Adetolo Oluwadamiliar Odorinte’nin yargılandığı davanın dünkü duruşmasında, görgü tanığı Toshukwu Luke Anemeze, savunma avukatı Sinan Şemiler tarafından sorgulandı. 
Tanığın şahadetinin ardından sorguya başlayan Şemiler, tanığın olay esnasında yatmakta olduğunu söylediği koltuğa sığmadığını ileri sürerek, tanığın iddiasının doğru olmadığını savundu. 
Sanığın gerek polisteki ifadesi, gerek alt mahkemede yürütülen ilk tahkikat duruşması gerekse şu andaki duruşmada söylediklerinin bir biri ile çeliştiğini ileri süren Şemiler, tanığın mahkemeye yanlış bilgiler vererek yanlış yönlendirdiğini iddia etti. 
Şemiler, tanığın yatmakta olduğu koltuktan olayın gerçekleştiği balkon kısmını da göremeyecek pozisyonda olduğunu ileri sürerek, tanığın anlattıklarının bir senaryo olduğunu iddia etti.

“Müvekkillerimin maktul ile hiçbir alakaları yoktu”
Olaydan önce bir barda çıkan kavgada, maktulün başka bir şahsın kafasına şişe ile vurduğunu ve o şahsında maktulün evine giren şahıslar arasında olduğunu savunan Şemiler, “İntikam için Ebinabo’ya vuracak olan şahıs o kişidir, benim müvekkillerimin maktül ile hiçbir ilgi ve alakaları yoktur” şeklinde konuştu. 
Tanığın, dava ile ilgili tüm bilgileri detaylı olarak bildiğini ve ona göre bir senaryo çizerek şahadet verdiğini iddia eden Şemiler, tanığın mahkemeye vermiş olduğu şahadetin tamamen yanlış olduğunu ileri sürdü.

“Söylediklerimin arkasındayım”
Tanık Toshukwu Luke Anemeze ise mahkemeye gördüklerini aktardığını belirterek, söylediklerinin tamamen arkasında olduğunu ifade etti. Mesai saatinin sonuna gelinmesi üzerine Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, davayı duruşmaya devam edilmek üzere 12 Nisan 2017 tarihine ertelediğini açıkladı. Bir sonraki duruşmada da tanığın, avukat Sinan Şemiler tarafından sorgulanmasına devam edilecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473