banner564

Aynı kaderi paylaştılar

Aile sorunu yüzünden Mağusa’daki evlerini terk ederek, Lefkoşa’ya kaçan 15 yaşındaki iki kız çocuğu cinsel tecavüze uğradı

Aynı kaderi paylaştılar
banner598
Çiğdem AYDIN
   Türk filmlerinde zaman zaman tanık olduğumuz iğrenç tecavüz veya cinsel ilişki sahnelerinin benzerleri artık Kuzey Kıbrıs’ta da yaşanıyor.
   Gazimağusa’da yaşayan ve aile sorunları yüzünden evlerini terk eden 15 yaşında iki kız arkadaş, daha ilk günden Lefkoşa’da cinsel tecavüzle karşılaştı.
   Lefkoşa’ya gelen iki genç kız bir süre sokaklarda gezdikten sonra iki erkek ile tanıştı. Genç kızlardan biri sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’ta O.D ile diğer kız ise internet kafede E.K ile tanıştı. Evden kaçan genç kızlardan birinin terk edilmiş bir binada E.K ile, diğerinin ise evine gittiği O.D ile ilk ilişkisini yaşadığı iddia edildi. 
Polise yapılan kayıp ihbarı üzerine Lefkoşa’da tespit edilen iki kızın cinsel ilişki yaşadıkları ortaya çıktı. 

O.D suçunu kabul etti
Sosyal Hizmetler görevlileri eşliğinde ifadeleri alınan 15 yaşındaki genç kızların, 19 yaşındaki isminin baş harfleri E.K ve 20 yaşındaki O.D ile cinsel ilişki yaşadığını belirleyen polis, adı edilen iki kişiyi gözaltına aldı. Haklarında 16 yaşından küçük çocuk ile cinsel ilişkiye girerek cinsel tecavüz suçu ile ilgili soruşturma başlatılan iki zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Polis ilk olarak duruşmaya çıkardığı zanlı O.D’nin 28 Ağustos tarihinde evine götürdüğü 16 yaşındaki kız ile cinsel ilişkiye girdiğini, kızlık zarını yırtarak vahim bedensel zarar uğrattığını söyledi. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının geri kalan kısmına etki etmeyeceğini ifade etti. Polis, zanlının davalarında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminatla serbest kaldılar
Zanlı O.D’nin ardından duruşmaya çıkarılan zanlı E.K’nın yine 28 Ağustos tarihinde terk edilmiş bir binada 16 yaşından küçük kız ile cinsel ilişkiye girdiği, kızlık zarını yırtarak vahim bedensel zarara uğrattığı açıklandı. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirterek davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Polis, her iki genç kızında evden kaçtıktan sonra bu olayları yaşadığını da ekledi. 
Mahkeme zanlılar O.D ile E.K’nın tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağladı. Yurt dışına çıkışları yasaklanan zanlılar için birer kefilin 50 bin TL kafelet senedi imzalaması şart koşuldu. Teminat şartlarını yerine getiren zanlılar yargılanıncaya kadar özgür kaldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474