banner564

Azı da bir çoğu da!

Tasarruflarında, ‘168 miligram’ bonzai ele geçirilen Hüsnü Ozan Kendi 9 ay, Melisa Keloğlu ise 2 ay hapse mahkum oldu

Azı da bir çoğu da!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz yıl Nisan ayında tasarruflarında 168 miligram bonzai tespit edilen sanıklar Hüsnü Ozan Kendi ile Melisa Keloğlu  dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda yargılandı.
Kararı okuyan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerinden kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi. Sanık 1 Hüsnü Ozan Kendi’nin 2014 yılı Ocak ayı içerisinde ismini bilmediği bir şahıstan 50 TL karşılığında 168 miligram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde aldığını anlatan Güzeler, sanığın aldığı bu uyuşturucu maddeyi evine götürüp tasarruf etmeye başladığını söyledi. 
Güzeler, 2014 yılı Nisan ayı içerisinde sanık 2 Melisa Keloğlu’nun, Hüsnü Ozan Kendi’nin evine gittiğini, Hüsnü Ozan Kendi’nin uyuşturucu maddeyi sehpanın üzerine koyduğunu ve daha sonra ise sanık 2’yi evde yalnız bırakıp markete gittiğini anlattı.
Güzeler, bu sırada Hüsnü Ozan Kendi’nin tasarrufunda sahte para olduğuna dair ihbar alan Adli Şube ekiplerinin eve baskın düzenlediğini aktardı.

Uyuşturucuyu cüzdanına sakladı
Sanık 2 Melisa Keloğlu’nun polislere kapıyı açmayarak sehpanın üzerinde bulunan uyuşturucu maddeyi cüzdanına sakladığını, polisin makul güç kullanarak eve girdiğini belirten Güzeler, yapılan aramalar sonucunda Melisa Keloğlu’nun cüzdanında uyuşturucu maddenin bulunduğunu aktardı.
Güzeler,  sanık 1 Hüsnü Ozan Kendi’nin, “kızın suçu yok uyuşturucu madde benimdir” diyerek polise gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini kaydetti.

Kendi’nin benzer sabıkası var
Sanıkların işlemiş olduğu uyuşturucu suçlarına yasa koyucunun 18 yıla kadar hapislik öngördüğünü ve bununda suçum vahametini gösterdiğini belirten Güzeler, ülkemizi tehdit eden uyuşturucu suçlarının dünyanın geleceğini de tehdit etmekten oluğunun altını çizdi. 
Uyuşturucu suçlarının önlenmesinde her organa görev düştüğü gibi mahkemelere de büyük görevler düştüğünü ifade eden Güzeler, mahkemelerin bu konuda gereken hassasiyeti göstermek zorunda olduğunu dile getirdi.

Melisa suça ortak oldu…
Huzurlarındaki meselede uyuşturucu türünün “sentetik cannabinoid” gibi kullanıcıları üzerinde ciddi zararlara neden olan ve uyuşturucu türlerinin en ağırlarından sayılabilecek madde olduğunu belirten Güzeler, miktarın külliyatlı olmadığını fakat sanık 1’in konu uyuşturucu maddeyi uzun süre tasarruf ettiğini, sanık 2’nin ise uyuşturucu maddeyi gördüğünde o ortamdan ayrılacağına, konu maddeyi alıp sakladığını ve suça ortak olduğunu anlatarak, tüm bunların sanıklar için ağırlaştırıcı faktörler olduğunu söyledi. 
Hüsnü Ozan Kendi’nin benzer sabıkasından dolayı 1 yıl hapse mahkum edildiğini Melisa Keloğlu’nun ise sabıkasız olduğunu belirten Güzeler, sanıklara farklı cezalar vermeyi uygun ve adil bulduklarını söyledi. Güzeler, Sanık 1 Hüsnü Ozan Kendi’yi 9 ay, sanık 2 Melisa Keloğlu’nu ise 2 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474