banner564

Azman Shah yoğun bakımda

Girne’de aynı işyerinde çalışan 2 arkadaş, NT 334 plakalı motosikletle Zeytinlik’te ağaca çarptı, biri ağır yaralandı

Azman Shah  yoğun bakımda
banner598
Onur ULAĞ
Girne’ye bağlı Zeytinlik köyünde meydana gelen trafik kazasında, biri ağır iki kişi yaralandı. Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Azman Shah (E-24) yönetimindeki NT 334 plakalı paketçi motosikletiyle seyir halindeyken sağa meyilli viraja geldiği zaman direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun solundan çıktı.  
Yoldan çıkan motosiklet sürücüsü ve motosiklette yolcu olarak bulunan Mehmet Parlak (E-25) ağaca çarptıktan sonra savruldu. 
Kazadan sonra olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Girne Akçiçek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Azman Shah ve Mehmet Parlak yapılan tedavilerinin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 
   Ağır yaralanan sürücü Shah’ın, yüzünde kesikler, dişlerinde, burnunda ve kafasında kırıklar tespit edilirken, Parlak’ın ise iki kolunda ve muhtelif yerlerinde yaralanmalar olduğu kaydedildi. Parlak, acil serviste müşahede altına alınırken, Shah ise yoğum bakım servisine kaldırıldı.
   Edinilen bilgiye göre, Mehmet Parlak’ın motor sürücüsü olduğu, yola çıktıktan bir süre sonra aynı iş yerinde santralden sorumlu olan Mehmet Parlak’a motoru kullanmak için verdiği savunuldu.

1 haftada 60 kaza, 16 yaralı
Öte yandan KKTC’de 10-16 Nisan tarihleri arasında toplam 60 trafik kazası meydana geldi, kazalarda 16 kişi yaralandı. Polis basın bültenine göre, kazaların 18’i süratli araç kullanma, 14’ü kavşakta durmama, 11’i yakın takip, 9’u dikkatsiz sürüş ve 8’i de diğer etkenlerden meydana geldi.
   Toplam 293 bin TL hasarın oluştuğu kazaların bölgelere dağılımı ise; Lefkoşa’da 32, Gazimağusa’da 9, Girne’de 12, Güzelyurt’ta 6 ve İskele’de 1 olarak gerçekleşti.
   Aynı tarihlerde yapılan trafik kontrollerinde ise toplam 8 bin 740 araç kontrol edildi. Kontrol edilen araç sürücülerinden trafik suçu işlediği tespit edilen bin 195’i hakkında yasal işlem başlatıldı.
   Haklarında ileri işlem başlatılan araç sürücülerinden 265’si süratli araç kullanma, 242’si seyir halinde cep telefonuyla konuşma, 122’si trafik levha ve işaretlerine uymama, 55’i sigortasız veya kapsamı dışında araç kullanma, 52’si sürüş ehliyetsiz araç kullanma, 33’ü seyrüsefer ruhsatsız araç kullanma, 32’si dikkatsiz sürüş, 28’i alkollü araç kullanma, 19’u trafik ışıklarına uymama, 11’i muayenesiz araç kullanma, 11’i tehlikeli sürüş ve geriye kalanlar da diğer suçlardan rapor edildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473