banner564

Bağımsız olacak

Rum İstihbarat Teşkilatı Yasa Tasarısı meclise gönderildi

Bağımsız olacak
banner598
   Rum Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan Rum İstihbarat Teşkilatı’yla (KİP) ilgili yasa tasarısının Rum Meclisine gönderildiği haber verildi.
   Politis gazetesi, yasa tasarısına göre kurumun tamamen bağımsız olacağını belirtti.
Başkan ve Başkan yardımcılarının kurumun liderliğini oluşturacağını kaydeden gazete, Rum Yönetimi Başkanı istediği zaman atanacaklarını ve durdurulacaklarını aktardı.
   KİP Başkanının Polis Genel Müdürüyle aynı maaş ve menfaatlere sahip olacağı, başkan yardımcılarının maaşlarının ise imzalanacak sözleşmelerle belirleneceği bilgisini veren gazete, KİP personelinin sivil kişilerden oluşacağını, açılan münhallere polis ya da askerlerin de atanabileceğini kaydetti. 
   KİP üyelerinin bazı misyonlar için yurtdışında da görev yapabileceğini aktaran gazete, Güney Kıbrıs ve yurtdışında çeşitli konularda eğitileceklerini, ayrıca silah taşıma olanağına sahip olacağını yazdı. KİP üyelerinin yürütebilecekleri olaylar ve belgelerle ilgili belirli yetkilere sahip olacağını aktaran gazete, mevzuata göre KİP üyelerinin kimliklerinin açıklanmasının yasaklandığını belirtti.
   Gazete gizli belgelerin, belirli durumlar dışında 50 yıl sonra ifşa edilebileceğini de kaydetti.
KİP’in faaliyetlerinin yasallığının üç eski hakimin görev yapacağı bir komite tarafından denetleneceğini yazan gazete, komite başkanının en azından eski kaza mahkemesi başkanı olması gerektiğin belirtti.
    Komitenin faaliyetleri önlem amacıyla denetlemeyeceğin bilgisini de paylaşan gazete, ekonomik konuların yönetiminin KİP Başkanı ve Maliye Bakanına ait olacağını belirterek, Sayıştaylığın denetlemede bulunamayacağını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473