banner564

Bahriyeli Sokak’ta vahşet

Birlikte alkol aldığı 31 yaşındaki arkadaşı Eshref Abdülkariov’u bıçaklayarak öldürdükten sonra olay yerinden kaçan Melih Arnavut tutuklandı

Bahriyeli Sokak’ta vahşet
banner598
Melin DOBRAN
Girne’de dün sabah sokak ortasında meydana gelen kavgada kan aktı, 31 yaşındaki Melih Arnavut’un bıçakladığı Ukrayna uyruklu Eshref Abdülkariov, ağır yaralı vaziyette kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
İddialara göre, Girne’de dün sabah saat 05.00 sıralarında alkol tesiri altında iki arkadaş arasında geçen ve facia ile sonuçlanan kavga şu şekilde gelişti:
Melih Arnavut, tartıştığı 31 yaşındaki Eshref Abdülkariov’u bıçaklayarak ağır yaraladı. Yaralanan Abdülkariov önce Girne Akçiçek Hastanesi’ne, ardından Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Eshref Abdülkariov hastaneye götürülürken ambulansta hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan zanlı ise evinde tespit edilerek gözaltına alındı. Hakkında “adam öldürme,  ağır yaralama, kanunsuz bıçak taşıma ve  sarhoşluk suçlarından” suçlarından soruşturma başlatılan zanlı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

2017’de sokak ortasında üçüncü cinayet…
Şiddet olaylarının tırmanışa geçtiği son zamanlarda sokak ortasında bu yıl üçüncü cinayet vakası yaşandı. Gazimağusa’da Nisan ayı içerisinde Burcu Okumuş’un sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmesi, bu olaydan 3 gün sonra Lefkoşa’da UKÜ yerleşkesi içerisinde Gamze Pehlivan’ın hem bıçaklanarak hem de yakılarak katledilmesinin ardından dün sabah vahşet Girne sokaklarına taşındı. Sabahın erken saatlerinde sokak ortasında kavga eden Melih Arnavut ile Ukraynalı Eshref Abdülkariov’un tartışması kanlı bitti. Alkollü olan Arnavut, tartışma esnasında Abdülkariov’u bıçaklayarak öldürdü.

Bahriyeliler Sokak’ta kan aktı
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Eren Gözügüzel, zanlı Melih Arnavut ve Eshref Abdülkariov’un sabah saat 05.00 raddelerinde Bahriyeliler Sokak’ta kavgaya tutuştuklarını söyledi. Gözügüzel, görgü tanıklarının ilk ifadelerine göre, zanlı Melih Arnavut’un tasarrufunda bulundurduğu bıçakla, tartıştığı Eshref Abdülkariov’un karnına saplayarak olay yerinden kaçtığını kaydetti. 

197 promil alkollü çıktı
Polis, zanlı Arnavut’un 197 promil alkollü olduğunu açıkladı. Müfettiş Eren Gözügüzel, Abdülkariov’un olayın ardından ağır yaralandığını ve “112” Hızır Servis ile Girne Akçiçek Hastanesi’ne ardından da Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını aşırı kan kaybı nedeniyle sabah 05.40 sıralarında yaşamını kaybettiğini kaydetti. 

3 gün tutuklu kalacak
Soruşturmayı yürüten Müfettiş Eren Gözügüzel, yapılan ilk soruşturmanın ardından zanlı Melih Arnavut’un olay yerinden kaçtığını ve sabah saatlerinde evinde tespit edilerek mahkeme emri ile tutuklandığını belirtti. Soruşturmanın çok yeni olduğuna dikkati çeken Gözügüzel, bölgedeki kamera kayıtlarının inceleneceğini, alınması gereken çevre şahadeti olduğunu belirterek zanlının 3 gün poliste tutuklu kalması talebinde bulundu. 
Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu,  adam öldürme ve ağır yaralama suçlarının,  toplumda tedirginlik yaratan, toplum düzenini bozan ve gün geçtikçe yaygınlaşan ciddi suçlar olduğuna vurgu yaptı ve olgular  ışığında zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474