banner564

Bakana tepki var

KTÖS ve KTOEÖS Denetleme Kurulu oluşturulmasıyla ilgili yasa tasarısı hazırlanırken görüşlerinin alınmamasını eleştirdi

Bakana tepki var
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Denetleme Kurulu oluşturulmasıyla ilgili yasa tasarısı hazırlanırken öğretmen sendikalarından görüş alınmamasını ve birçok yetkinin başkanda toplanmasını eleştirdi.
Konuyla ilgili Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan iki sendikanın yetkilileri, tasarıya ilişkin önerilerini de aktardı.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil burada yaptığı konuşmada Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’yla sürekli sorunlar yaşadıklarını dile getirdi. 
2006 yılında yapılan “Denetleme Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Yasası”nın değiştirilmeye çalışıldığını ve bu konuda tasarı hazırlanırken öğretmen sendikalarıyla görüşülmediğini kaydeden Elcil, öğretmen sendikalarından görüş alınmazken Kamu-Sen’den görüş alınmasını eleştirdi.  Elcil konuyla ilgili gereken tüm adımları atmaya hazır olduklarını kaydetti.
Elcil’den sonra söz alan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem de iki sendikanın ortak basın açıklamasını okudu. 
Kurul Başkanının, öğretmenlerin asaletinin onaylanması ve soruşturma açılıp açılmaması ile ilgili tek söz sahibi olduğu dile getirilen açıklamada “Demokratik ülkelerde siyasetin atadığı kişilere sınırsız yetkiler vermenin tanımı faşizmdir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474