banner564

Barbet: Biz üvey evlat mıyız?

Hüseyin Barbet muhtarların Temmuz maaşlarının halen ödenmediğini söyleyerek hükümete çağrı yaptı:

Barbet: Biz üvey evlat mıyız?
banner598
Melin DOBRAN
Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, 10 gün geçmesine rağmen, muhtarların Temmuz maaşlarını hala almadığını söyledi.
Halka gece gündüz hizmet verdiklerini ifade eden Barbet, emeklerinin karşılığını alamadıklarını savundu. Muhtarlara asgari ücretin yarısı kadar maaş verildiğini dile getiren Barbet, bu uygulamanın bir tek ülkemizde olduğunu söyledi. Barbet, asgari ücrete artış geldiğinde bu artışın yine yarısını aldıklarını ifade ederek, yetkililere tepki gösterdi.

“Paramızı gasp ediyorlar”
Başkan Barbet, “Ayın 10. Günündeyiz halen muhtarların maaşları ödenmedi. Biz vatandaşa, gece gündüz demeden hizmet veriyoruz. Görevimizin ve emeğimizin karşılığı bu mu? Devlet muhtarlara asgari ücretin yarısı kadar maaş veriyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Asgari ücrete artış geldiğinde bile bize bu artışın yarısı yansıyor. Ben bunları söylerken utanıyorum. Maaşı gününde almak bizim en doğal hakkımızdır. Verdikleri 3 kuruş para, onu da gasp ediyorlar. Buradan hükümete çağrı yapıyorum.. Bizim maaşlarımızı ne zaman vereceksiniz? Biz üvey evlat mıyız?” ifadelerini kullandı.

“Camide dileneceğiz”
Barbet konuşmasının devamında şunları aktardı: “Devlet bizim sırtımızdan para kazanıyor. Bize verdiği 3 kuruşun 2 katını biz ona kazandırıyoruz. Nasıl ki belediye başkanı, milletvekili ve bakanların maaşları gününde ödeniyorsa, bizim de ödenmemiz gerekir. Biz de onlar gibi hizmet veriyoruz. Bu durum düzelmezse, muhtar arkadaşlarla eylem yapıp, gidip camide dileneceğiz. En çok işleyen biz, en az parayı alan biz. Muhtarlara değer verilmiyor. Hakkımız olan parayı istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 06:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473