banner564

‘Başarı garanti edilmeli’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekleyen Çipras, Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlaması için ‘destek mesajı’ hedefliyor

‘Başarı garanti edilmeli’
banner598
Yunanistan Başbakanı Aleksi Çipras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ve yarın düzenleyeceği Yunanistan ziyareti öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Ege ve Akdeniz'in gerginlik ve çatışma değil barış ve diyalog denizleri olması gerektiğini ve ilişkilerin uluslararası hukuk, Lozan Anlaşması ve karşılıklı saygı temelinde geliştirilmesi gerektiğini anlatan Çipras, hava sahası ihlalleri ve it dalaşlarında yaşanan artışın kaza riskini arttırdığını savunarak, "Güven Arttırıcı Önlemler ve İstikşafi Görüşmeler üzerine görüşmelerimizi yeniden canlandırmanın tam zamanı" dedi.
Çipras, Kıbrıs sorununa ilişkin ise, "Kıbrıs'ta Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına dayalı adil ve kalıcı bir çözüm için müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik bir destek mesajı göndermemiz önemli. Bu müzakereler iki topluluk hazır olduğunda yeniden başlamalı ve başarıyı garanti edecek şekilde hazırlanmalı" değerlendirmesinde bulundu.
Göçmen krizinin gerek ikili, gerekse de AB-Türkiye arasındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunun kanıtı olduğuna dikkati çeken Çipras, Suriye'de barışı getirmeye yönelik Türkiye'nin aktif olarak dahil olduğu Astana sürecini de büyük bir ilgiyle takip ettiklerini ifade etti.

"Yunanistan'da darbeciler hoş karşılanmaz"
Çipras, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan darbecilerin iadesine ilişkin, yargı kararlarına saygı duyulacağını belirterek, "Bu noktanın ötesinde, benim duruşum her zaman net olmuştur: Yunanistan'da darbeciler hoş karşılanmaz. Bu kapsamda, (Türkiye ile) güvenlik ve yargı alanlarındaki işbirliğimize devam ediyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473