banner564

Başbakan olsaydım

Diyalog sordu, ülkenin renkli simaları yapılması gerekenleri anlattı

Başbakan olsaydım
banner598
Aybeniz Küzeci YILDIRIM
  Diyalog muhabiri, ülkenin renkli simalarından Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmazışık ve üretici eylemlerinin öncü ismi Cemal Darbaz’a “Başbakan olsaydınız öncelikle neler yapardınız?” diye sordu.
  Partizanlıktan uzak ve cesur icraatı ön plana alan bu 4 kişi, beceriksiz yöneticileri görevden alma, Başkanlık sistemini getirme, tüm bölgelere kesintisiz su dağıtma, üreticiyi ve köylüyü destekleme, adaletli vergi sistemini ön plana çıkardı. 

Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet:
1-Öncelikle bu ülkenin daha refah olması için köy, kent dolaşır, halkın sorunlarını tespit eder, refahın artmasını sağlardım. Çünkü ülkenin buna çok ihtiyacı var.
2-Köylüye bakardım. Köylülerimiz perişan durumdadır. Suları yok, hayvancılar hayatlarından memnun değil, sütlerini döküyor.
3- Köylüye paralarını öderdim. Kuraklık parasını alamayan ve zor durumda olan çok köylü bulunuyor.
4-Su konusunu çözerdim. Türkiye’den gelen suyun dengeli bir şekilde dağıtırdım.
5- Vergi adaletini sağlardım.
 Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları: 
1-Toplumsal barışı sağlardım; 
  Siyaset bağlamında partiler arasındaki kavga memlekete zarar vermektedir. 
6 ayda bir hükümet değişmektedir. 6 ayda bir kavga devam ediyor. Bu küçücük ülkeye faydaları olmamıştır. Toplum liderlerinin hükümetin başının sorumluluğu var. Bunu sağlamak için çalışırdım. Ekonomik sıkıntılar kolay çözülür. İnsanlar birbirine daha duyarlı olur. Her zaman paranın olması gerekmez. Bizler bile pek çok konuyu para olmadan çözüyoruz. Önemli olan dayanışmadır birlik içinde olmadır. Bunu sağlamak gerekiyor. Toplumsal barış hepimiz için çok önemlidir. Demokrasiyi en ince noktasına kadar kullanmak lazım. İnsanlara saygı duymak da gerekir. Zaten bizlerde burada gördük hiçbir koltuk garantisi yoktur. Başbakan olmak zaten bir beceri değildir. Önemli olan sizi oraya getiren toplum neler yapıp yapmadığınızı sorguladığında kafanızı eğmemek gerekir. 
2-Ülkede bütün kesimleri bir araya toplardım. 
3-İnsanlara eşit davranırdım;
  Gelir dağılımında, vergilerde adaletli davranırdım... Üniversite mezunları bir bakarsınız asgariyle çalışıyor. Bir bakarsınız kendi işini yapmıyor devlete alınmıştır garanti yaşamı olsun diye. Herkesin hak ettiği gibi işe alınması gerekir. Hak edenin hak ettiği noktada olması için çalışırım. 
4- Sadece 3-5 kişi için değil üretici kesimler için çalışırdım;
Üreten insanların özellikle Pazar noktasında hak ettiğini almıyor. Ben bunu yapmazdım. Almaları için yaparım ve 5 bin 500 kişi hakkını alırdı. 5-10 imalatçı 
5 bin 500 kişiden daha fazla kazanmaktadır maalesef. 

Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmazışık:  
1- Ülkeyi düzlüğe çıkaracak yasaları geçirirdim. Yasal düzenlemelerin gecikmeden yapılması gerekiyor. Bu yüzden uygulanması için çalışmalar yapardım. 
2- Başkanlık sistemine geçişi sağlardım;
Mevcut siyasi sistemde sistemin getirdiği sorunlar var. Bu yüzden sistemi değiştirirdim. Parti bayrağıyla iş yapmak yeterli olmuyor çünkü partizanlık yapılıyor. Başkanlık sistemi ile bu işin çözüleceğine inanıyorum. Bunun gelmesi için çalışırdım.
3- Halkın çıkarlarının ön planda olacağı bir düzenin gelmesi için çalışırdım. 
4- Özelleştirmeyi sağlardım. Bundan kesinlikle taviz verilmeyeceğini vurgulamak da isterim.
4-Halkın sağlığını korumaya alacak çalışmalar yapardım. 

Hayvan Üreticisi Cemal Darbaz:  
1-Beceriksiz bakanları ve yöneticileri görevden alırdım; 
  İşin ehli insanları seçilmiş olmalarına bakmaksızın işin uzmanlarını göreve getirip bana göre bunu yaptığım takdirde bu memleketi çok kısa zamanda düzeleceğini inanırım. Bu memlekette para da var her şey de var. Sadece tek sorunumuz beceriksiz insanlar bizi yönettiği için bu haldeyiz.
2- Üreticiye sahip çıkardım;
  Bu ülkenin sorunu üretimden koparılmaktır. Üretimi teşvik etmek için çiftçiyi, hayvancıyı desteklerdim. Batmış olan bu hayvancılık sektörünü düzeltirdim. 
3-Parti rozetini çıkarır, herkese hizmet ederdim.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 10:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
kismet
kismet - 7 yıl Önce

Cok guzel

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473