banner564

Basına sitem

Ülkede eğitim yapısının küçümsenmeyecek boyutta olduğunu söyleyen Arabacıoğlu, olumsuz açıklamalara cevap için okulları ziyaret etti

Basına sitem
banner598
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Girne’de de tadilat ve inşaat çalışmalarının devam ettiği, Ağırdağ İlkokulu, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve Girne Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.
Yapılan açıklamaya göre, Bakan Arabacıoğlu, ziyaretleri basında son haftalarda yer alan, okullarda sürdürülen çalışmalarla ilgili olumsuz açıklamalara cevap vermek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.
“Olumsuzlukları genelleyerek, bu olumsuzlukları, tüm okullarımıza yayarak, kurumlarımızı güvensizleştirmeye veya kamuoyunu, eğitim sistemimiz çökmüştür deme noktasına getirmeye kimsenin hakkı yoktur” diyen Arabacıoğlu, ülkede eğitim altyapısının geldiği noktanın küçümsenemeyecek boyutta olduğunu vurguladı.

Özel eğitim merkezi kötü durumda
Mağusa bölgesinin ardından, Lefkoşa ve Girne okullarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde gördüklerinden son derece mutlu olduğunu söyleyen Arabacıoğlu, okullardaki tadilat çalışmalarını, 2 buçuk aylık yaz tatili döneminde tamamlamaya çalıştıklarını dile getirdi.
Ağırdağ İlkokulu, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve Girne Özel Eğitim Merkezi’nde devam eden çalışmaların yeni eğitim yılı öncesinde tamamlanacağını kaydeden Arabacıoğlu, müteahhit firmaların yoğun çalışma içinde olduğunu kaydetti.
Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin ana binası için hazırlanan teknik raporların, binanın ömrünün dolduğunu ortaya koyduğunu anımsatan Arabacıoğlu, önceki bakanlık döneminde hazırlanan bu raporun dikkate alınmadığını söyledi.
Girne Özel Eğitim Merkezi’nin, çok kötü durumda olan tarihi nitelikli binasının ise, 1974’ten sonra ilk kez kapsamlı bir tadilat gördüğünü vurgulayan Arabacıoğlu, bu gibi tarihi nitelikli binalara sahip çıkılması gerektiğine de dikkat çekti.
Bakanlık olarak, okulların tuvaletler ve su tesisatının yenilenmesi konusuna da öncelik verdiklerini kaydeden Arabacıoğlu, sorun yaşayan okullardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473