banner564

Basını suçladı

Sonuç Büyük, Devlet Hastanesinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savundu

Basını suçladı
banner598
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimliği, son dönemde bazı basın kuruluşlarının hastaneyi “hedef tahtası haline getirerek, itibarsızlaştırmaya çalıştığını” kaydetti. 
   Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Sonuç Büyük, konuyla ilgili yazılı açıklamasında “En az yüzde 80 dolulukla hizmet veren hastanemizi kötülemekle elimize ne geçecek?” ifadelerini kullandı.
   Büyük, koldaki enfeksiyon ile ilgili haberin araştırılarak, kamuoyunun daha sonra bilgilendirileceğini de kaydetti.
   Hastanenin adını, Kıbrıs Türklerinin siyasi ve sosyal hayatına önemli katkılar koyan Dr. Burhan Nalbantoğlu’ndan aldığına işaret eden Büyük, “son günlerde bir kısım medya kuruluşu tarafından hedef tahtası haline getirilerek sürekli eleştiri bombardımanına tutulup itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır” dedi.
   Basın sektörünün zor şartlar altında çalıştığının farkında olduklarına işaret eden Büyük, “Ancak bazı durumlarda detaylı araştırma yapmadan yanlış algılamalara neden olan haber yapılması basın etiği açısından son derece sakıncalıdır. Görüntülü haberlerin de izin alarak, kişileri teşhir etmeyecek ve insanlarda travma etkisi oluşturacak görüntülerden uzak durulması son derece önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.
   Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin kuruluşundan bu yana en donanımlı hastane konumunda olduğunu belirten Büyük, yıllardır zorda kalan her kamu ve özel sağlık kuruluşunun Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne “sığındığını” söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474