banner564

‘Basit bir olay’

İki toplumlu Koro’nun Türk Şefi Kürşat Tilki, ELAM’ın tehditi sonucunda güneydeki konserin iptal edilmesini normal karşıladı

‘Basit bir olay’
banner598
Çiğdem AYDIN
   Kıbrıslı Türk ve Rumlardan oluşan koronun, Güney Lefkoşa’daki konserinin, terör örgütü ELAM’ın tehditleri sonucunda iptal edildiği öğrenildi. Koronun Türk Şefi Kürşat Tilki de, ELAM’ın müdahalesinden söz ederken, yaşananları ‘basit bir olay’ olarak nitelendirdi.
   Güney Lefkoşa’daki konserde sadece bir tane Türkçe şarkının okunmasına tahammül edemeyen ELAM’ın baskıları sonucunda alınan iptal kararına Rum Eğitim Bakanı’nın da onay verdiği bildirildi. Ancak koronun Türk şefi “bu hükümet veya bakanlık meselesi değildir”dedi.
   Diyalog muhabirinin sorularını yanıtlarken “bu haber nasıl ve ne şekilde sızdırıldı bilmiyorum ama bizim için bir kriz meselesi değildir” diyen Kürşat Tilki şunları kaydetti:
   “Okulun etkinlik komitesinden davet gelmişti ve okulun yönetiminin bazı çekinceleri koromuzun okulda bu etkinliği yapmamızı uygun görmedi. Fakat bu hükümet meselesi veya Bakanlık meselesi değildir. Okul yönetiminin çekinceleri doğrultusunda gelişmiş bir olaydır. Şunu söylemeliyim ki; okulun etkinlik komitesi bizden bu etkinliği yapabilmemiz için yazılı bir başvuru istemiştir. Değerlendirip başvurumuzu yapacağız. Belki de resmi bir yazı ile başvuru yaparsak önümüzdeki günlerde bu konseri yapabiliriz.”
Çekincenin kaynağı teroristler
    Kürşat Tilki “okul yönetimi kimden çekindi?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:
   “Okul yönetiminin çekinceleri ise biliyorsunuz her iki tarafta da barışı farklı algılayanlar ve bazı uç noktalarda insanlar vardır. Güneyde de ELAM diye bir oluşum var ve okul yönetiminin endişesi de bu noktada oldu. Okulda ELAM sempatizanı öğrenciler olabilir ve hoş olmayan şeyler olabilir şeklinde bir endişedir bu. Ama biz 19 yıldır var olan bir koroyuz ve adanın kuzeyinde de, güneyinde de Türkçe ve Rumca şarkılar söyledik. Bir taraftan yasaklama diye bir şey yok. Bu konuyu en kısa sürede biz de değerlendireceğiz çünkü bizim koromuzun misyonu iki toplumun da barış içerisinde mutluluk içerisinde yaşayabileceğini şarkılarımızla göstermek istiyoruz. 
   Temelde Hümanizm önemlidir. Bu bize göre basit bir olaydır bu haber nasıl ve ne şekilde sızdırıldı bilmiyorum ama bizim için bir kriz meselesi değildir.”
İnsanlar mutlu olmalı
   İki Toplumlu Koro’nun Türk Şefi Kürşat Tilki “yakın bir gelecekte çözümün olabileceğine ve iki toplumun birlikte yaşayabileceğine inanır mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:
   “Çözüm yakın mı veya iki toplum birlikte yaşamaya hazır mı sorularınıza cevabım biz politikacı değiliz biz sanatçıyız ve sanat evrensel bana göre barış için insanlar mutlu ve pozitif yaşamalı. Çözümü arzuluyoruz .” 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473