banner564

Başka çarem yoktu

KKTC’ye kanunsuz yollardan giren ve mahkemenin cezaevine gönderdiği Suriyeli mülteci kendini savundu:

Başka çarem yoktu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Yasadışı yollardan KKTC’ye giriş yapan Suriye uyruklu Ahmad Almahad, bir gün sonra çıkış yapmaya çalıştığı Ercan Havalimanında yakayı ele verdi. 
Suriye’deki savaştan kaçtığı için bu yola  başvurduğunu öne süren Almahad, dün Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargılandı.
Sanığın aleyhine getirilen davaları kabul etmesinin hemen ardından İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ayşe Kaymak mahkemeye olguları aktardı. 
Sanığın 27 Ekim 2014 tarihinde liman olarak onaylanmayan bir yerden KKTC’ye kanunsuz olarak giriş yaptığını söyleyen Kaymak, bir gün sonra Ercan Havalimanından çıkış yaptığı esnada sanığın yakalandığını aktardı. Sanığın “Savaştan kaçıyordum” diyerek gönüllü bir ifade verdiğini anlatan Kaymak, ifadesinde sanığın suçunu kabul ettiğini söyledi.
Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine konuşan Sanık Ahmad Almahad, ülkesinde savaş olduğu için  böyle bir yola başvurduğunu, hayatı söz konusu olunca başka çaresi kalmadığını ve ailesinin de Türkiye’ ye kaçtığını söyleyerek mahkemeden özür diledi.

Caydırıcı cezalar gerektirir
Kararı okuyan Yargıç Ayşen Toroslu, sanığın ülke yasalarını hiçe sayarak kanunsuz bir şekilde giriş yaptığını ve bunun da ibret verici ve caydırıcı cezalar gerektirdiğini söyledi. Ancak sanığın  ülkesindeki savaş ortamında kaçarak kendisine güvenli bir yaşam ortamı sağlama arayışları içerisinde olduğunu belirten Toroslu, sanığa kısa süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun ve adil bulduğunu kaydetti. Yargıç Ayşen Toroslu sanığın 5 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473