banner564

Başkan durumdan şikayetçi

Sibel Siber, “Meclis gerektiği gibi verimli değil, geçen yasa sayısına bakıldığında bu anlaşılabilir” dedi

Başkan durumdan şikayetçi
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yasaların daha hızlı hazırlanması için devlete hizmet verecek “hukuk komisyonu” kurulması için çalışma başlatılacağını açıkladı. 
Önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili ilk toplantıyı, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün ve Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik’in katılımıyla gerçekleştireceklerini belirten Siber, “Birçok gelişmiş ülkede devlet için nitelikli ve hızlı yasa hazırlama görevi yürüten hukuk komisyonları var” dedi.
Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, ADA TV’deki televizyon programına katılan Siber, Meclis’in işleyişi, siyaset, çevre gibi konularda açıklamalarda bulundu.
Programda Meclisin çalışmasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Sibel Siber, Meclisin gerektiği gibi verimli olmadığının bir gerçek olduğunu söyledi.
Meclis Başkanı Siber, geçen yasa sayısına bakıldığında bunun anlaşılabileceğini kaydetti.

“Yasama konusunda yeterli uzman yok…”
Siber, devlette yasama konusunda yeterli uzman olmadığını, bunun yasaların bakanlıklarda hazırlanmasını geciktirdiğini, Meclis komitelerinde birikmesine neden olduğunu söyledi.
Konuşmasında Meclis başkanının ana görevine de işaret eden, Meclis Başkanı’nın ana görevinin iç tüzüğün verdiği yetkilere göre Meclis’i yönetmek ve düzeni sağlamak olduğunu belirten Siber, komitelerin daha verimli çalışması için teknik alt yapının hazırlanmasının Meclis Başkanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu kaydetti.
Ancak komitelerin toplanma sıklığı ve verimliliğinin, komite başkanı ve komite üyelerine bağlı olduğunu anımsatan Siber, Meclis Başkanı’nın esas komitelere üye olamadığını, oy kullanamadığını belirtti.
Meclis Başkanı, verimliliğin artması için yasaların nitelikli şekilde hazırlanıp, zaman kaybı olmadan komitelerden geçmesinin önemi üzerine durdu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473