banner564

Bazı projeler geç kaldı

Bakan Şahali, hükümetin su politikası hakkında Çevre Mühendisleri Odası yetkililerine bilgi verdi

Bazı projeler geç kaldı
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Çevre Mühendisleri Odası yetkililerini kabul etti. Şahali, kabulde hükümetin su politikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 
Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Doğaç Veysioğlu, ziyaret amaçlarının içme suyu ile atık sular konusundaki çalışmalara ve öngörülen projelere ilişkin görüş alış verişinde bulunmak olduğunu belirtti. 
Veysioğlu, oda olarak 2016 yılında hazırladıkları su politikasıyla ilgili kapsamlı önerilerini Şahali’ye sundu.
Şahali de kabulde yaptığı konuşmada, su konusunda Su İşleri Dairesi’nin politika belirleme değil, işin pratik tarafında yer alacağını söyledi. Şahali su ile ilgili politika belirleme yetkisinin Su Kurumu’nda olacağının altını çizdi. 
Su Kurumu’nun temel vizyonunun mevcut kaynaklarla gelen suyun bilimsel esaslara dayalı akılcı kullanımı olduğunu belirten Şahali, “Su kurumunda, mevcut kaynakların korunması ve geliştirilmesiyle ilgili disiplin mekanizmasını oluşturacak bir yapı öngörülmektedir. Katılımcı bir anlayışla hareket edilecek ve devlet tek başına geliştirdiği politikayı uyguladığı bir nokta olmayacak. Devletin görüşleri ilgili diğer çevrelerin katılımıyla zenginleşecek ve şeffaflık konusunda özen gösterilecek” dedi.
Türkiye’den gelen suyun, yerel suların ve atık suların Su Kurumu’nun yetki alanında olacağını belirten Bakan Şahali, su komitesinin de işin teknik boyutuyle ilgili çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
Projelendirmeyle ilgili ciddi bir geri kalmışlığın söz konusu olduğuna dikkati çeken Bakan Şahali, “2 Mart 2016 yılından bugüne kadar maalesef devletin ‘bu benim işimdir bunu ben yaptım’ diyebileceği bir çalışması yoktur. Bir tek Mimar ve Mühendis Odaları Birliğinin çalışması bulunuyor. Devletin envanterinde referans göstereceği verisi yoktur. Devlet, bırakın çalışmamasını DSİ’nin çalışma isteğine bile gereken ölçüde destek sağlama konusunda zaafiyet gösterdi” dedi.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Şahali, KKTC’nin yerine getirmesi gereken yükümlülükleri yerine getirmemesinden dolayı bazı projelerin Türkiye tarafından yapıldığını kaydetti.  

Veterinerlerin tahsisat sorunu ele alındı
Öte yandan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali dün, Erkut Derviş Özgöray başkanlığındaki Veteriner Hekimler Sendikası yetkililerini kabul etti.
Bakanlık açıklamasına göre, kabulde veteriner hekimlerin, tabiplik hizmetleri sınıfında yer almalarına rağmen Kamu Görevlileri Yasası’nda ve Belediye Personel Yasası'nda öngörülen tahsisatlardan eşit biçimde yararlanamadıkları belirtildi.
Veteriner Hekimler Sendikası Başkanı Özgöray, Bakan Şahali’den kamuda geçici statüde ve belediyede çalışan veterinerlerin Anayasa’nın eşitlik ilkesine ve adaletli maaş ilkesine aykırı olan bu durumun düzeltilmesi için destek istedi.
Görüşmede Veteriner Tıbbi Ürünler Yasası da ele alındı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473