banner564

Beklenen ilgi yok

Yeşilırmak’taki festivalde, çileğin yanı sıra yaz meyveleri de stantlardaki yerini aldı

Beklenen ilgi yok
banner598
Melin DOBRAN
Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından düzenlenen Geleneksel Çilek Festivali, dün başladı. Festival bugünde devam edecek.
Yapılan açıklamada, festivalin Lefke Avrupa Üniversitesi ve Lefke Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Yeşilırmak ve Yedidalga Muhtarlıkları ile işbirliğiyle bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek ve dünyaya tanıtmak çerçevesinde düzenlendiği kaydedildi.
Festivalde, konserler, çilek tarlalarına ziyaretler, çocuk resim yarışması ve boyama, sörf gösterileri, dans gösterileri yer alıyor.
En iyi çilek yarışması ve çilek ürünleri yarışmasının da yapılacağı Festival kapsamında bugün saat 20.00’de 12. Geleneksel Çilek Güzeli yarışması yer alacak.
Festivalde; çileğin yanı sıra yenidünya ve şeftali gibi yaz meyveleri de stantlardaki yerini aldı. Festivale katılan birçok vatandaş, haftalar öncesinden yoğun ilgi gören bahçelerde çilek kalmadığını ve bu yüzden çilek toplayamamaktan yakındı. Ayrıca stantlarda Kıbrıs’a özgü el emeği ürünler, macun, pekmez, pastelli ve katmer çeşitleri de satışa sunuldu. Esnaf ise festivalde beklediği kalabalığı göremediğini ve geçen yıla göre bu festivalin zayıf geçtiğini söyledi. Esnaf umutlarını bugün köye gidecek ziyaretlere bağladığını söyledi.

Esnaf ne dedi..??

Mustafa Küçük: Ben festivalde kendi yaptığım ahşap el emeklerimi satıyorum. Umduğum kadar olmasa da çok şükür satışlarım iyi gitti. Özellikle el sanatı ile ilgili yaptığım Kıbrıs ürünlerim oldukça ilgi gördü. Festival çok kalabalık olmasa da katılımdan memnunuz.

Mustafa Zaman: Ben ytong taşı ile Kıbrıs’a özgü ele emeği yapıp satışa sunuyorum. Emeklerime ilgi var. Kimisi sadece bakıyor, kimisi de alıyor. Eski zaman değirmeni, minyatür fırın, tabla ve buhurdanlık çeşitlerimiz var. Kültürümüzü anlatarak satış yapıyorum. Bölgeye gelen yabancı turistler de ürünlerimden aldı. Satışlarımız idare eder durumda ama geçen yıllardaki kalabalık bu yıl olmadı.

Ertuğrul Ulaşanlar: Biz festival için kendi yaptığımız pastelli, pekmez, gül şurubu, turunç ve ceviz macunlarını satışa sunduk. Festival beklediğimizden zayıf geçti. Az da olsa satış yaptık. Yeşilırmak’a gelen turistler de çeşitli stantlardan alışveriş yaptı.

Hüseyin Kurt: Bahçelerden topladığımız çilekleri satışa sunduk. Çilek satışları geçen yıla göre bu sene daha iyi gitti. Yabancı turistler de çilek aldı. Bölgenin fazla kalabalık olmasını bekliyorduk ama halkın ilgisi bu yıl az oldu. Yine de festivale katılmaktan memnunuz.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473