banner564

“Belediye Başkanı rica etti, ben de yaptım”

Mezardan kafatası çalma olayının sanıklarından Sonuç Kunna, “Belediye Başkanı rica etti, ben de yaptım” dedi

“Belediye Başkanı rica etti, ben de yaptım”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’ya bağlı Geçitkale’de 2012 yılında meydana gelen ve tüm yurtta şok etkisi yaratan ‘Mezardan kafatası çalınması’ olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan 4 kişi dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Geçitkale eski  Belediye Başkanı Dr. Kıvanç Buhara ile olayın meydana geldiği dönemde belediyede çalışan Sonuç Kunna, Hasan Çavuş ve İlker Çakır’ın sanık olduğu dünkü duruşmada ilginç ifadelere yer verildi.
   Mahkemede olayı anlatan Geçitkale Polis Karakolunda görevli polis çavuşu Ali Tosun, zanlı 1 Sonuç Kunna’nın kendilerine verdiği beyanı aktardı. Buna göre; Geçitkale Belediyesi’nde çalışmakta olduğu bir sırada usta başı olan zanlı 3 Hasan Çavuş’un  yanına gelerek zanlı 2 konumunda olan eski Belediye Başkanı Kıvanç Buhara’nın bir ricasını aktardığını söyleyen Kunna, “Belediye başkanının o dönemde eğitim gören oğlunun deney yapması amacı ile Geçitkale Mezarlığında eski bir mezarın kazılıp içerisinden kafatası alınmasını ve daha sonra da yerine geri konmasını rica etti” dedi.
   Bu ricanın zanlı 3 tarafından kendisine aktarıldığını verdiği beyanda anlattığını aktaran polis çavuşu Tosun, Sonuç Kunna’nın bir gün sonra, zanlı 3 Hasan Çavuş’un ve zanlı 4 İlker Çakır ile birlikte Geçitkale mezarlığında Mehmet Ahmet’e (Mehmet Goççino Yaramaz’a)ait mezarı kazarak  içerisinden kafatası aldıklarını ve zanlı 2 Kıvanç Buhara’ya teslim ettiklerini söylediğini iletti. 

Bakanlar kurulu 2 yıl sonra karar aldı
   O dönemde mesele ile ilgili tahkikat başlattıklarını söyleyen Tosun, mezarın açılması için bakanlar kurulu kararının gerekli olduğunu, konu kararın ise 2014 yılı içerisinde çıktığını ve bu kararın akabinde 9 Eylül 2014 tarihinde mezarın açılıp incelendiğini aktardı.
   Mezar açıldıktan sonra yapılan incelemede iskelete ait kemiklerin düzensiz bir şekilde olduğunun gördüldüğünü söyleyen Tosun, mezarın dozer ile kazıldığının da tespit edildiğini aktardı. Tosun ayrıca  iskelete ait kafatasının da mezar da olmadığının tespit edildiğini bildirdi. 

Diğerleri suçlamaları kabul etmiyor
   Zanlıların aynı gün tutuklandığını söyleyen Tosun, zanlı 1 Sonuç Kunna’nın suçunu kabul ettiğini, ancak diğer zanlıların suçlarını hiçbir şekilde kabul etmediklerini aktardı. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Tosun, zanlıların uygun bir teminat ile serbest bırakılmalarını talep etti. 
   Zanlı avukatlarının talebe itirazı olmazken zanlı 2 ve zanlı 3’ün avukatlığını üstlenen Yunsal İlhan işlendiğini iddia edilen suçun cürümler değil kabahatler kapsamına girdiğini, dolayısı ile usul olarak mahkemeye çıkarılmaması gerektiğini; ancak  yine de itirazı olmadığını beyan etti. Yunsal İlhan, ayrıca köyden başka bir şahsın açılan mezarın da kendi nenesine ait olduğu yönünde polise beydanda bulunduğunu ancak polisin hiçbir şekilde bu beyanı değerlendirmediğini de iddia etti. 
   Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların 10’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmeleri şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Kunna: Vijdanım Rahat.
   Mahkeme çıkışında gazetecilere konuşan zanlı 1 Sonuç Kunna, “adalete güvenim sonsuz, içim ve vijdanım rahat” dedi. 
   Geçitkale eski belediye başkanı zanlı 2 konumundaki Kıvanç Buhara ise gazetecilere, 
“manşetten koyun” dedi. Buhara ayrıca bir yerel basın organıın ismini özellikle söyleyerek 
“basına saygımız sonsuz” şeklinde konuştu. 
   Zanlı 3 Hasan Çavuş ise “benim poliste tek bir kaydım bile yok, ancak  Sonuç’un hakkında bir sürü dosya var” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474