banner564

Bellepais’te İpek ve Koza festivali

Girne Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi ve Beylerbeyi Muhtarlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen 10’uncu Kıbrıs İpek ve Koza Festivali, 8-9-10 Mayıs tarihlerinde yapılıyor.

Bellepais’te İpek ve Koza festivali
banner598
   İpek böceği yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, yan ürünlerinin tanıtımı ve ülke ekonomisi ile turizmine katkı amacıyla her yıl gerçekleştirilen festivalin programı Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, Beylerbeyi Muhtarı Ersel Tatlısu tarafından açıklandı.
   Festival 8 Mayıs saat 18:00’de açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ardından Girne Belediyesi halk dansları topluluğu gösterisi yapacak ve Grup Ezgi konser verecek. 
   9 Mayıs’ta 12:00- 16:00 saatleri arasında müzik dinletileri olacak Festivalde; 17:30’da Düet Academy jimnastik gösterisi, Orak Kültür- Sanat ve Eğitim Merkezi (OKSEM), Girne Belediyesi halk dansları gösterileri, Yalın Guest Tango dans gösterisi ve Latino Turco konseri yer alacak. 
   10 Mayıs’ta 12:00- 15:30 arası klasik müzik dinletisi, Kıbrıs’ta İpek Böcekçiliği ve Yetiştiriciliği konusunda Mehmet Ağlarcan konuşacak.. Bunu stantlarda “Uygulamalı Koza İşi Atölye Çalışması” izleyecek. Etkinlikte Girne Belediyesi El Sanatları Atölyesi Kursiyerleri, Elişi Öğretmeni Çelen Özkaynak eşliğinde koza işi uygulaması gerçekleştirecek. İpek Dokuma Sanatı Üzerine Anlatı etkinliğinin konuğu ise Girne Belediyesi El Sanatları Atölyesi kursiyeri Safiye Ceyhun olacak. Daha sonra müzik dinletisi, Girne Halka Sanatları Derneği gösterisi ve Folklorik müzik dinletisi yer alacak. Festival, saat 19:30’da Two Night Stand’ın vereceği konserle sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474