banner564

‘Ben yaptım’

Ali Osman Uçanok’un iş yerinde darp edilmesi ile ilgili yargı huzuruna çıkarılan sanıklardan Akif Uygur suçu kabullendi

‘Ben yaptım’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da  geçtiğimiz yıl meydana gelen ve Ali Osman Uçanok’un ciddi şekilde darp edildiği, meselenin duruşmasına dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.
Sanıklar Özcan Hangün, Akif Uygur, Mustafa Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık 5 Temmuz 2014 tarihinde Ali Osman Uçanok’un büyük sanayide olan iş yerine giderek, Uçanok’u darp edip elmacık kemiğini kırmak ile itham edildiler. Sanık 2 Akif Uygur suçunu kabul ederken diğer sanıklar ithamı kabul etmedi.

İddia makamı 2 tanık dinletti
Sanıkların ithamı kabul etmemesinin ardından duruşmaya geçildi. İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğünde  görevli kamera kayıt inceleme uzmanı polis memuru  Ersin Öğretici ile Polis Genel Müdürlüğü’nde görevli görüntü inceleme uzmanı polis memuru Tanyel Yücel’i mahkemede tanık olarak dinletti.

Darp görüntüleri izletildi
İddia Makamının ilk tanığı polis memuru Ersin Öğretici, 5 Temmuz 2014 tarihinde meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil’in yönlendirmesi ile Uçanok’a ait işyerine giderek darp olayını kaydeden güvenlik kamerası görüntülerini bir CD’ye kopyaladığını anlattı. Kamera kayıtlarının bulunduğu CD mahkemeye emare olarak sunuldu ve Ali Osman Uçanok’un darp edildiği görüntüler Ağır Ceza Mahkeme heyetine izletildi.

Bugün devam edecek
Öğretici’nin ardından tanık kürsüsüne gelen polis memuru, görüntü inceleme uzmanı Tanyel Yücel, konu güvenlik kamerası görüntüleri ile ilgili 29 fotoğraftan oluşan fotoğraf albümünü mahkemeye emare olarak sundu. İddia Makamının mahkemede dün itibarı ile başka tanık hazır etmemesinin ardından dava duruşmaya devam edilmek üzere bugüne ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473