banner564

Bereketli bir gün oldu

Regaip Kandili idrak edildi, vatandaşlar lokma alarak hayrına dağıttı

Bereketli bir gün oldu
banner598

Melin DOBRAN
İslam alemi tarafından Recep ayının ilk cuma gecesi idrak edilen Regaip Kandili nedeniyle dün vatandaşlar, lokmacılara akın etti. 
Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde hizmet veren Volkan Lokma’da, dün sabahın erken saatlerinden itibaren lokmalar kapış kapış satıldı. 
Meşhur lokmacı Ayhan usta, satışın yoğun olduğunu belirterek, vatandaşın lokmayı çok sevdiğini ifade etti. Ayhan usta, geçmiş yıllarda da kandil gününde yine ayni yoğunluğun yaşandığını söyledi.

“Kandil önemlidir”
Ayhan Usta, lokma işini Kıbrıs’ta öğrendiğini dile getirerek, “Normal zamanda da lokma şamişi vs. satışı yapıyorum ama halkımız Kandile özel olarak fazla lokma aldı. Daha önce 12 yıl başka yerdeydim yaklaşık 4 aydan beridir de şu anki yerimdeyim. Sabah sabah lokma hamurunu hazırladık ve yapmaya başladık. Çok şükür satışlarımız iyi gitti. Kandil bizim için önemlidir. Herkese hayırlı kandiller diliyorum. Sağ olsun halkımız da bizi destekliyor. Lokmalarımızdan fazla fazla alındı” şeklinde konuştu.

Vakıflar da lokma dağıttı
Öte yandan Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Regaib kandili dolasıyla ile halkın kandilini kutladı.
Vakıflar İdaresi; Lefkoşa, Güzelyurt, Girne ve Mağusa'da halka lokma ikramında bulundu. Ayrıca dün akşam merkez camilerde akşam lokum dağıtıldı.


Mesajlar yayınlandı
Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Milliyetçi Demokrasi Partisi(MDP), Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökan İnik, Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Murat Zeki Civelek dün birer mesaj yayınlayarak tüm İslam aleminin, Türk milletinin ve Kıbrıs Türk halkının Regaip Kandilini kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473