banner564

Beşer yıl ceza verildi

Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne’de 4 ayrı evden hırsızlık yapan Azerbaycan uyruklu iki sanığa mahkeme mülayim davranmadı

Beşer yıl ceza verildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne bölgesinde 4 ayrı eve girerek hırsızlık yaptıkları ve çalıntı malları sattıkları iddiasıyla yargılanan Azerbaycan uyruklu sanıklara mahkeme mülayim davranmadı.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından sanıklar Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev 5’er yıl hapis cezasına mahkum edildi.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanıkların  5 ile 6 Nisan 2017 tarihleri arasında, Gazimağusa’da  Derviş Yeşilbaş’a ait eve, evin giriş kapısını hasara uğrattıktan sonra girdiklerini ve ev içerisinden 1 adet LCD ekran televizyon, 1 adet dizüstü bilgisayar, bir adet altın bayan kolyesi ile bir adet altın erkek kolyesi sirkat ettiklerini söyledi. 

Bir evden çıkıp diğerine girdiler…
Zanlıların aynı tarihte, yine Gazimağusa’da Damla Özhan’a ait eve aynı yöntemle girdiklerini ancak yakalanacakları korkusu ile herhangi bir şey sirkat etmeden çıktıklarını anımsatan  Türe,ayrca zanlıların Girne’de bir eve girerek bir LCD ekran televizyon sirkat ederek, konu televizyonu sattıklarını ve bunun yanı sıra Lefkoşa’da bir eve girerek ziynet eşyaları sirkat ettiklerini ve bu eşyaları kuyumculara sattıklarını söyledi.

Bu tür suçlara hoşgörülü davranılamaz
Sanıkların işlemiş olduğu suçların, ülkemizde son dönemlerde yaygınlık gösteren ve toplumda büyük huzursuzluğa yol açtığını belirten Sağer, mahkemelerin bu tür suçları işleyen kişilere karşı hoşgörülü davranmasının mümkün olamayacağını ifade etti. Sanıklara kamu yararı gereği ibret verici ve caydırıcı ceza verilmesi gerektiğini savunan Sağer, sanıklar lehindeki hafifletici nedenleri de titizlikle inceledikten sonra sanıklara verilecek en uygun cezanın hürrüyeti bağlayıcı türden bir ceza olacağı kanaatine vardıklarını dile getirdi.

Suçun vahametine göre ceza
Sağer, sanıklara verilecek hapislik cezasının süresini belirlerken, sanıklar aleyhinde ve lehindeki tüm hususları tekrar inceledikten sonra, kamu yararı gereği sanıklara işlemiş olduğu suçum vahameti ile orantılı hapis cezası vermeyi uygun bulduklarını ifade etti ve sanıkları 5’er yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473