banner564

Bilimsel projeler hayat buluyor

YDÜ bünyesindeki BAP Koordinasyon Birimi faaliyetlerini sürdürüyor

Bilimsel projeler  hayat buluyor
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) bünyesindeki Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bilim, sanat, teknoloji, ekonomi, sosyal ve kültürel dünyasındaki eksiliği gidermek için faaliyetlerini sürdürüyor.
Üniversite birimlerinin yaptığı bilimsel araştırmaların kalitesini yükseltmek düşüncesiyle kurulan BAP Koordinasyon Birimi yılda iki kez proje çağrısına çıkıyor.
Bugüne kadar desteklenmesini sağladığı projelerle toplumsal ya da evrensel düzeyde bilime, ekonomiye, sanata katkı verebilecek teorik ya da uygulamalı bilimsel projelerin gelişmesine öncülük eden Koordinasyon Birimi, bilimsel üretimin gerçekleşmesinde çalışma gösteren akademik personele her türlü alt yapı desteğini sunma misyonu taşıyor.

Projeler Titizlikle Değerlendiriliyor…
Öğretim üyeleri, uzman hekimler, doktora ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacılar tarafından yönetilen bilimsel araştırma projelerini ele alan BAP Koordinasyon Birimi, proje tekliflerinin değerlendirilmesi, kabulü, desteklenmesi, bunlara ilişkin hizmetlerin yürütülmesi, izlenmesi, sonuçlarının değerlendirilmesi ve kamuoyuna duyurulması ile ilgili iş ve işlemleri yürütüyor. Birim ayrıca, yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik tez araştırma projelerini de öncelikli olarak ele alıyor.
BAP Koordinasyon Birimine proje önerileri, “Proje Başvuru Formu”nun belirli ilkeler doğrultusunda hazırlanması sonrasında elektronik ortamda ulaştırılıyor. 
Sunulan projelerde etik ihlal bulunmamasına önem verilirken, projeler bağımsız hakemler tarafından değerlendiriliyor.

Vatansever: “Yenilikçi projeleri desteklemeye devam edeceğiz…”
BAP Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Seda Vatansever, çağdaş ve bilimsel tüm gelişmeleri çalışmalarına yansıtan, yenilikçi düşünceye sahip, üretmeyi bilen ve tüm imkânlarını etkili, ekonomik ve verimli kullanan anlayış tarzıyla bilimsel araştırmaları destekleme ve araştırmalar yapılmasına teşvik etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474