banner564

‘Bir adım öndeyiz’

Malta’yı ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Kıbrıs’ta çözümün mutlaka Türkiye’nin etkin garantisiyle sağlanması gerektiğini vurguladı

‘Bir adım öndeyiz’
banner598
Malta ziyaretini sürdüren Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Malta Başbakanı Joseph Muscat ile düzenlediği ortak basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
"Kıbrıs'ta Rum liderin müzakere masasını terk etmesi konusunda Türkiye'nin tutumunun ne olacağının" sorulması üzerine Yıldırım, bir süreden beri iki taraf arasındaki görüşmelerin Birleşmiş Milletler koordinasyonunda devam ettiğini anımsattı.
Binali Yıldırım, Kıbrıs’ta çözümün mutlaka sağlanması gerektiğini, çünkü çözümsüzlüğün bedelini kısıtlamalar yüzünden Kuzey Kıbrıs Türk tarafının ödediğini söyledi.
Rum tarafının 2004'te tüm uyarılarına rağmen adanın tümünü temsil edecek şekilde AB’ye tam üye yapıldığını, dolayısıyla o gün çok daha kolay olan çözümün gerçekleşmediğini kaydeden Yıldırım, “Bugün daha zor olanı başarmakla karşı karşıyayız. Eminim ki burada varılacak çözüm, Ada'da güvenliği sağlayacak, Türkiye'nin etkin garantisini sürekli olarak temin edecek ve her iki tarafın adil, eşit yönetişim hakkını da beraberinde getirecektir" dedi.
Yıldırım, Kıbrıs görüşmelerine ilişkin, "Evvelsi gün Anastasiadis biraz herhalde sinirlenmiş, kapıyı vurup dışarı çıkmış, 'Kriz oldu' diye haber yayıldı. Daha sonra 'Ben sigara içmeye çıktım. Kriz filan yok' diye geri geldi. Tabii her zaman Türkiye, daha doğrusu Kuzey Kıbrıs Türk tarafı çözümde bir adım önde" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474