banner564

Bir annenin feryadı

15 yaşındaki kızının sentetik uyuşturucu kullandığını ve günlerdir eve gelmediğini söyleyen Kezban Ataman, yavrusunun bulunması için yardım istedi

Bir annenin feryadı
banner598
Zorkun TAŞER
Lefkoşa’da 15 yaşındaki kızının sentetik bir uyuşturucu olan bonzai kullandığını söyleyen anne Kezban Ataman’ın ibretlik sözleri, Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan felaketi bir kez daha ortaya koydu.
Kızı bonzai batağında olan Kezban Ataman, çocuğunun kurtarılması için yetkililerin kendisine yardım etmesini istedi.
“Tek isteğim devlet büyüklerimiz bu maddeleri ülkemize sokmasın. Bütün Kıbrıs bunu bir yerden alıyor da olsa binlerce yerden alıyor da olsa, biri de bini de aynı bunun. Satanları yakalamaktan ziyade, bunun ülkeye girişi engellensin” diyen anne Ataman, 15 yaşındaki kızının uyuşturucuya arkadaş çevresinden dolayı başladığını belirtti.
Eşinden bundan bir kaç sene önce ayrıldığını ifade eden Kezban Ataman, Lefkoşa Surlariçi’nde kızlarıyla birlikte yaşadığını söyledi.
Kezban Ataman, üç kızının olduğunu ve onları mutlu edebilmek için bugüne kadar elinden geleni yaptığını söyleyerek, kızının diğer uyuşturucu madde bağımlıları gibi aklını kaçırmasından korktuğunu ifade etti.

İbretlik hikaye...
Bonzai yüzünden hem kızının, hem de kendinin hayatının mahfolduğunu ileri süren Ataman, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Kızım üç aydır doğru düzgün eve gelmiyor. Bu illete bulaştığını arkadaş çevresinden dolayı zaten tahmin ediyordum. Erkek arkadaşının kullandığını ve daha önce defalarca polis tarafından yakalanarak tutuklandığını biliyorum. Pazar gününden bu yana kızım eve gelmiyor. Başına bir iş gelip gelmediğinden çok korkuyorum. Okullar açılalı üç gün oldu ve benim kızım okuluna gitmiyor. Eve gelmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Birileri bize yardım etsin.” dedi.

“Kızım hayat dolu”
Ataman, kızının hayat dolu ve çok eğlenceli biri olduğunu söyledi.
“Daha o bir çocuk, uyuşturucuyla ne işi olur” diyerek isyan eden anne, kızının hem arkadaşları, hem de çevresinde çok sevildiğini söyledi.

 
“Ne yapacağımı bilemiyorum”
Yaşadığı mahallenin çocuklarının bile defalarca Dilara’nın uyuşturucu kullandığını ve uyuşturucu krizleri geçirdiğini gelip kendisine anlattığını ifade eden anne Ataman, “Sokaktaki çocuklar, Dilara’nın uyuşturucu krizleri geçirdiğini söylüyorlar. Erkek arkadaşıyla birlikte içiyorlarmış” dedi.
Anne Ataman, kızının geçtiğimiz yıl erkek arkadaşıyla birlikte olduğunu söyleyerek, “Kızım daha 15 yaşında. Geçtiğimiz yıl erkek arkadaşı kızımı kandırarak birlikte oldu. Ne yapacağımı bilemedim. Kızım bana onunla mutlu olduğunu, bu yüzden birlikte olduğunu söyleyince, kilitlendim.” ifadelerini kullandı.


“Çocuklarının arkadaşlarını iyi tanısınlar”
Anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Ataman, sözlerini şöyle tamamladı: “Aileler henüz yaşları küçük olan çocuklarının arkadaşlarını kesinlikle çok iyi tanısın. Baştan bunu yapsınlar. Bir şey sezerlerse, çocuklarını takip etsinler. Çocuklarının arkadaşlarını tanımaya çalışıp, bir sorun olduğunu anladıkları anda onlardan uzaklaştırsınlar. Yeni uğraşlar, yeni şeyler denemeye çocuklarını itsinler.”

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474