banner564

Bir başkadır Kıbrıs festivalleri

Akıncılar’a akın eden vatandaşlar şeftali ve küp kebabı, Bağlıköy’deki etkinliğe gidenler ise paluze ile sucuk yemenin tadını çıkardı

Bir başkadır  Kıbrıs festivalleri
banner598
Melin DOBRAN
Akıncılar’da (Luricina) dün düzenlenen “8. Evvel Zaman İçinde Luricina Panayırı” oldukça kalabalık geçti. Köy meydanına kurulan stantlarda Kıbrıs’a özgü el emekler, yiyecek ve içecekler satıldı. Bağlıköy’deki paluze günü etkinliğinde ise Kıbrıs’a özgü her türlü yiyecek ve el işi ürünler satışa sunuldu.
Akıncılar’da yoğun katılımın olduğu etkinlikte, vatandaşlar köyün meşhur yemeği olan küp ve şeftali kebabı yemenin tadını çıkardı. Festivallerde; palüze, üzüm sucuğu, çörek, çitlembikli bitta, hellimli, zeytinli, pilavuna, şamişi, lokma, peksemet ve pastelli satışa sunuldu. Satışlardan memnun olduğunu dile getiren esnaf, bu gibi etkinliklerin faydalı olduğunu söyledi. Esnaf, festivallerin en güzel tarafının, Kıbrıs lezzetlerini tanıtmak olduğunu ifade etti.

Esra Sütçüoğulları: Bir Kıbrıslı genç olarak böyle etkinliklerde bulunmaktan gurur duyuyorum. İlginin yoğun olması bizi mutlu ediyor. Kıbrıs’ta unutulmaya yüz tutmuş ürünleri, her gencin öğrenerek yapmasını istiyorum. Kültürümüze sahip çıkmalıyız. Satışlarımız gayet iyi gitti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Gülşen Vaiz: Festival için bidda badadez, samsı ve el makarnası hazırladık. Köye ve festivale olan ilgiden çok memnunuz. Ben kültürümüzü yaşatmaya çalışıyorum. Yaptığımız el emeği ürünler çocuklarımın da ilgisini çekiyor. Onlar da kültürümüzü yaşatmak istiyor. Her panayırda olduğu gibi yine köy kalabalık oldu. Bu bizi mutlu ediyor.

Aydın Celal: Biz yaptığımız pastellileri, alıç macunlarını ve zeytinyağını satıyoruz. Kalabalıktan ve ilgiden memnunuz. Kıbrıs ürünlerinin tanıtılması, kültürümüzün yaşatılması ve unutturulmaması adına yapılan bu tür etkinlikleri çok faydalı buluyorum. Gençlerimize bunu aşılamalıyız ki onlar da kültürünü tanısın, bilsin ve yaşatsın.

Hüseyin Gürşan: Köye gelen kalabalıktan memnunuz. Satışlarımız iyi gitti. Halkımız şeftali kebabını çok seviyor. Vatandaşlarımız, kültürümüze özlem duyuyor. Luricinalı olan ve gerek yurt dışında yaşayan gerekse köy dışında yaşayanlar, panayıra katıldı. Birçok yakınımız festival olacağını öğrendiği zaman yurt dışından Kıbrıs’a geldi. Hasret kaldıkları Kıbrıs ürünleri severek tüketti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474