banner564

Bir daha Tövbe

3 büyük kentin belediye başkanlığını kaybeden CTP’nin ağır topları ‘Cumhurbaşkanlığı için’ adaylık düşünmüyor

Bir daha Tövbe
banner598
Çiğdem AYDIN
   Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan yerel seçimlerde 3 büyük kentin belediye başkanlığını kaybeden CTP’nin ağır topları, gelecek yıl içinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayı düşünmüyor. 
   Lefkoşa Belediye Başkanlığı’nı yeniden kazanamayan Kadri Fellahoğlu “Bazı şeyleri dışardayken daha iyi görüyorsunuz. Şimdiki aşamada biraz dinlenmek istiyorum” derken, Girne Belediye Başkanlığı’nı kaybeden Sümer Aygın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için halktan böyle bir talebin geldiğini, ancak kendisinin düşünmediğini söyledi.
   Gazimağusa’daki kalesini ‘parti için oyunlar yüzünden’ kaybeden Oktay Kayalp da “aday olmayacağım, ama partimin vereceği karara da sadakatle uyacağım” dedi. 

Fellahoğlu: Kim olursa fark etmez

   CTP’nin eski milletvekillerinden, Lefkoşa Belediyesi eski Başkanı kadri Fellahoğlu, Diyalog’un sorularını yanıtlarken “Bazı şeyleri dışardayken daha iyi görüyorsunuz. Şimdiki aşamada biraz dinlenmek istiyorum. Ancak adayımız belirlendikten sonra da çalışmalarımızı ona göre yapacağız” dedi. 
   Soru: Sizin partide üç isim öne çıkıyor; Mehmet Ali Talat , Sibel Siber ve Özdil Nami. Size göre hangisi CTP’nin adayı olabilir?    
   Fellehoğlu: Benim için hiç fark etmez.Önemli olan parti organlarının çalıştırılarak tartışmalar uzamadan CTP ve özelde konuşulan isimler zarar görmeden bir karara varılmasıdır.Yoksa isimler konusunda benim için hiç fark etmez. Hepsi değerli ve tecrübeli arkadaşlarımızdır . Hepsi çözüme inanan isimlerdir.

   Soru: Peki sizin gönlünüzde yatan isim kimdir? 
   Fellehoğlu: Ben bu tür tartışmaların içerisine girmem, açıkçası girmek de istemiyorum.Çünkü bu konu basın önünde ne kadar tartışılırsa o kadar zarar görüyoruz. Ama bir gerçek vardır ki; CTP parti yetkili organları hemen çalıştırmalı ve adayımız belirlenmelidir.Bu durum ne kadar uzarsa o kadar tartışmaya açık olur kanaatindeyim ve bu bize sadece zarar verir. Benim için önemli olan, federal çözüme inan, Kıbrıs Türk toplumunu uluslararsı arenada temsil edebilecek ve bizi oraya taşıyabilecek kapasitede olmasıdır. Şimdiki Cumhurbaşkanı gibi yerel seçimlerle uğraşan, parti içi meselelerle uğraşan biri değil.

Oktay Kayalp: Aday olmam 
   Hiçbir zaman Cumhurbaşkanlığı adaylığı düşünmediğini ve aday olmayacağını söyleyen, Gazimağusa eski belediye başkanı Oktay Kayalp “Ama Parti Meclisi’nin vereceği karara da sadakatle uyacağım. Partimiz neye karar verirse o doğrultuda canla başla çalışacağız” dedi.
   Kayalp, Diyalog’un sorularını şöyle yanıtladı:
   Soru: CTP kanadında üç isimden söz ediliyor.  Mehmetali Talat , Sibel Siber ve Özdil Nami. Size göre hangisi olmalı?
   Kayalp: Bilemem! Benim bir oyum vardır; eğer tek isim üzerinde uzlaşılmazsa ve birden fazla kişi konuşulursa ben bu oyumu kanaatime göre elbette kullanacağım. Ama bunlar  Parti Meclisi’nin konularıdır. Ben böyle şeyleri konuşmayı sevmem yani isimler üzerinde konuşmam. Dediğim gibi bir oyum var birden fazla isim olursa onu kanaatime göre kullanırım ve sonuç ne çıkarsa da onun için çalışırım.” 
   Soru: Yani gönlünüzde yatan bir isim yok mu?
   Kayalp: Kendi görüşüm var kanaatimi parti meclisinde söyleyeceğim. Ben basın yoluyla bu tür konuları konuşmam.”

Sümer Aygın: Halktan talep var 
   Girne eski belediye başkanı Sümer Aygın, Cumhurbaşkanlığı konusunda halktan böyle bir talebin geldiğini, ancak kendfisinin adaylık düşünmediğini söyledi.
   Aygın “Mehmetali Talat mı , Sibel Siber mi, Özdil Nami mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:
   “Şimdi alınmış bir karar yok elbette parti içinde. Sayın Talat bağımsızdır biliyorsunuz, CTP’nin adayı değil. Sibel Siber de açıkladı zaten halktan talep gelirse, parti görev verirse ayad olacağını söyledi. Özdil Nami de talepkar olmadığını ifade etti. Parti karar verecek kendilerine kolay gelsin.”
   Soru: Peki sizin gönlünüzdeki isim kimdir ?
   Aygın: Bu aşamada kendi gönlümden geçen bir isim açılamak istemem. Üç isim de çok önemlidir ve kendilerine göre birikimleri vardır. Parti yetkili organları karar verecek, ben alınacak karara uyacağım. Şahsen bir ismin değil, partinin ve Parti Meclisinden çıkacak kararın arkasında duracağım.” 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 10:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Arkadaş ab li işese zemzem zannedip şişeleyip içeceksiniz tabii böyle yüksek ahlak seviyesi herkese nasip olmaz ab liler ne eylerse iyi eyler doğru eyler iyi ki Mustafa Kemal de sizin gibi ingiliz muhibi fransız mandacisi değilmiş yoksa anamız belli babamız mechul olurmus

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473