banner564

‘Bir günah işledim’

Bakkaldan yumurta almaya giden 8 yaşındaki çocuğun yolunu keserek, camideki tuvalete götüren ve cinsel tacizde bulunmakla suçlanan 19 yaşındaki genç mahkemede özür diledi

‘Bir günah işledim’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ ye bağlı Bafra köyünde S.Y. isimli şahsın 8 yaşındaki erkek çocuğu M.K.E’ ye yaklaşık bir buçuk ay önce cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Polisin mahkemeye verdiği şahadete göre, annesi tarafından yumurta almak için markete gönderilen M.K.E., 19 yaşındaki S.Y. tarafından köy camiinin kadınlar tuvaletine götürülüp önce  soyulup ardından da  yere yatırılıp  cinsel tacize uğradı.

Olayı arkadaşına anlatınca ortaya çıktı
 Polisin şahadetine göre  olay, cinsel istismara uğradığı iddia edilen küçük çocuğun, geçtiğimiz günlerde yaşadıklarını  bir arkadaşına anlatması ve konunun da ailesine intikal etmesi sonucu Pazar günü ortaya çıktı. S.Y. ailenin şikayeti üzerine tutuklanarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Markete giderken yoluna çıktı
Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu Erdal Bal, zanlının yaklaşık bir buçuk ay önce Bafra köyünde, yine aynı köyde sakin 8 yaşındaki M.K.E’ ye cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Zanlının, markete yumurta almak için giden aynı köyde sakin 8 yaşındaki M.K.E’ nin önünü keserek köy camisine götürdüğünü ve kadınlar tuvaletin de çocuğu soyduğunu, daha sonra kendisinin de soyunarak çocuğu yere yatırdığını ve erkeklik organını birkaç kez çocuğun kalçalarına sürttüğünü anlatan Bal, olayın 26 Ekim 2014 tarihinde polise intikal ettiğini ve zanlının aynı gün tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 

Cezai ehliyeti araştırılacak
Soruşturmanın yeni başladığını anlatan Bal, alınacak olan ifadelerin olduğunu,  zanlının cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için Barış Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesine gönderileceğini belirterek , zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

1 tanık var
Savcı Ayşe Kaymak’ ın sorusu üzerine Bal, olay ile ilgili bir tanığın bulunduğunu ancak sözkonusu  şahsın Türkiye’ de vatani görevini yaptığını söyledi. Yargıç Ayşen Toroslu’ nun sorusu üzerine zanlı S.Y’nin pişman olduğunu ve özür dilediğini söyledi. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu. zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473